Volledig scherm
Patricia Routledge © Kippa

De beste momenten van Hyacinth Bucket uit Schone Schijn

VideoDe Britse actrice Patricia Routledge, die we beter kennen als Hyacinth Bucket - ‘It’s Bouquet’ - uit Keeping Up Appaerances (Schone Schijn), viert vandaag haar 90ste verjaardag. Wij zetten haar beste momenten uit de serie op een rijtje.

Vijf jaar lang, van 1990 tot 1995, portretteerde Routledge de ambitieuze Hyacinth, die zich doodschaamde voor haar ‘arme’ familie en niets liever wilde dan bij de Britse bourgeoisie horen. Ook buiten Groot-Brittannië was de show een grote hit, die tot vandaag toe nog uitgezonden wordt op vele zenders.

Chinees restaurant
Tot grote ergernis van Hyacinth werd haar ‘residentie’ vaak verward met een Chinees restaurant. Haar telefoonnummer kwam namelijk zo goed als overeen met dat van het restaurant. Het gebeurde bijna dagelijks dat ze de telefoon moest opnemen met de boodschap dat ‘ze geen aanbieding had voor pikante garnalen’, en dat leverde hilarische situaties op. 

Trouwdag vergeten
Niet alleen haar bellers, maar vooral haar man Richard moest het vaak vergelden. Zo riskeerde hij het om hun huwelijksverjaardag te vergeten..

Opera
Uiteraard bezat Hyacinth ook een ‘uitzonderlijk’ muzikaal talent - tenminste, dat dacht ze zelf. Haar muzikale uitspattingen bezorgden haar man, Richard, steeds de nodige kopzorgen. En hoofdpijn.