Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © AD

De eerste M was niet spannend, niet spraakmakend en niet urgent

angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Quote

Ze was in het begin duidelijk zenuwach­tig, getuige de Bam­bi-ogen richting autocue

Ja, ik weet het. Eigenlijk mag je als tv-columnist nooit een eerste aflevering beoordelen. Zeker van een dagelijkse talkshow niet. Zo'n rubriek moet de tijd krijgen om te rijpen en te groeien, net als de presentator.

Maar er zijn ook tegenargumenten in het geval van M, want daar gaat het natuurlijk over. Het programma staat op een prestigieuze plek op NPO 1, moet de vaste zomertegenhanger worden van DWDD en door de zes weken extra voorbereidingstijd is er een geheimzinnige buzz rondom de show ontstaan. Nou, dan vraag je er om dat sommige mensen bij de première met hun kladblokje voor de tv gaan zitten, toch?

Maar Margriet van der Linden, de M in dit geval, kan gerust zijn: ze deed het prima. Ze heeft meer dan genoeg humor en flair om zo'n programma te dragen. Ze was in het begin duidelijk zenuwachtig, getuige de Bambi-ogen richting autocue. Maar dat trok in de loop van de uitzending al bij. Zoals in de loop van de afleveringen ook de ingestudeerde opgetrokken wenkbrauw vanzelf minder wordt, wat ik je brom.

  1. Kroonprins Haakon: Mette-Marit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    Kroonprins Haakon: Met­te-Ma­rit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft Jeffrey Epstein waarschijnlijk ontmoet via gezamenlijke kennissen die ook contacten hadden met de stichting van Bill en Melinda Gates. Mette-Marit en Epstein zochten bij die Foundation ondersteuning voor hun werkzaamheden en goede doelen. Dat meldt Dagens Næringsliv, de Noorse krant die eerder deze week onthulde dat de kroonprinses een aantal ontmoetingen heeft gehad met Epstein.