Volledig scherm
PREMIUM
Naomie Harris in Moonlight. © PR

De filmrecensies van deze week

filmrecensiesHet AD brengt iedere week op donderdag recensies van films die in première gaan. Deze keer: het drama Live by Night, de tragikomedie Demain tout commence, de komedie Ron Goossens en het drama Moonlight.

Ben Affleck is veel te serieus

Gangsterdrama

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Live by Night

Als regisseur heeft Ben Affleck al enkele keren bewezen dat hij veel meer kan dan alleen acteren. Met Argo won hij de Oscar voor Beste Film en ook met de thriller Gone Baby Gone dwong hij veel respect af.Zijn nieuwe boekverfilming, Live by Night, valt tegen. 

Het gangsterdrama, gebaseerd op de misdaadroman van Dennis Lehane, is een overbevolkte film waarin Affleck zichtbaar moeite heeft om alle verhaallijnen af te ronden. Hij is veel te ambitieus.De regisseur speelt zelf de hoofdrol als de gangster Joe Coughlin, die de Eerste Wereldoorlog ternauwernood heeft overleefd, en nooit meer autoriteit wil accepteren. In Boston begint zijn gangstercarrière die van korte duur is nadat hij met het liefje van een misdaadtycoon een verhouding krijgt. 

Sienna Miller speelt deze klassieke femme fatale die snel eieren voor haar geld kiest.Live by Night verplaatst zich vervolgens naar Florida waar Joe pas echt zijn gangsterpraktijken kan botvieren. Helaas weet Affleck te weinig uit zijn rol te halen. Hij roept geen empathie op. Zijn lot laat de kijker onverschillig.
(Ab Zagt)

Regie: Ben Affleck. Hoofdrollen: Ben Affleck, Sienna Miller, Zoë Saldana en Elle Fanning.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement