Volledig scherm
PREMIUM
© RV

De filmrecensies van deze week

filmrecensiesHet AD brengt iedere week op donderdag recensies van films die in première gaan. Deze keer: Fast and Furious 8, Lady Macbeth, de zwemdocu 0,03 Seconde en het drama Bram Fischer.

Fast and Furious gaat op de James Bond-tour

Actiefilm

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Fast and Furious 8

De achtste aflevering van de actieserie Fast and Furious begint als een James Bond-film. Zo is er een introductie - een waanzinnige autorace met Dominic (Vin Diesel) achter het stuur die op huwelijksreis is op Cuba - die niet zou misstaan in een nieuw 007-avontuur.

Verder is er een schurk, genaamd Cipher (waarvoor Charlize Theron is ingehuurd), die zo uit een verhaal van Ian Fleming lijkt te zijn geplukt. Zij heeft woeste plannen om enkele wereldsteden plat te bombarderen middels een nucleaire onderzeeër. Ze weet zelfs Dominic door chantage aan haar zijde te krijgen.

Zonder twijfel is Fast and Furious 8 de meest ambitieuze aflevering uit deze actiereeks. Maar met de geloofwaardigheid - zelfs voor dit genre - is het minder goed gesteld. Wat ooit begon als een rechttoe rechtaan spektakelstuk met snelle auto's en stoere mannen en vrouwen is nu uitgegroeid tot een buitenproportioneel vehikel waarin zelfs de wereld van de ondergang gered moet worden. Graag een tandje minder de volgende keer.
(Ab Zagt)

Regie: F. Gary Gray. Hoofdrollen: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Charlize Theron en Scott Eastwood.