Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Bijlo. © AD

De lente is AAN op de radio

Vincent luistertCabaretier Vincent Bijlo schrijft drie keer per week een column over wat hem opvalt op de radio.

Quote

Dus als je mannen bloot uit een tunnel ziet komen met zonder helm en met zonder handen sturend, dan weet je dat ze doen als onze Ruud

De lente is AAN, en dat betekent Ruud de Wild, in motorpak, op de motor, in een televisiespot voor Radio 2. Hij rijdt een tunnel in en als hij er 5 seconden later weer uitkomt, het is een kort tunneltje, reclamezendtijd is duur, als hij er weer uit komt is hij plotseling naakt, op zijn helm na dan, want die is ook voor de naturistische motorrijder verplicht natuurlijk. Hij rijdt even met handen los en juicht.

,,De weersverwachtingen zijn bijzonder goed voor de komende dagen, dus zoek de zon op... Net als onze Ruud", lees ik bij de spot. Dus als je mannen bloot uit een tunnel ziet komen met zonder helm en met zonder handen sturend, dan weet je dat ze doen als onze Ruud. Een vriend van mij heeft het gisteren geprobeerd, het valt nog niet mee om in zo'n tunneltje dat pak zo snel uit te krijgen. Bovendien, stoppen in zo'n tunneltje, de boot is AAN als je het probeert.

Op Radio 1 is de lente ook AAN en dat betekent een heggenmus, getooid in decent verenkleed, bij Vroege Vogels.