Volledig scherm
PREMIUM
© Brunopress

'De puzzel begint nu echt'

Anna DrijverAnna Drijver is weer aan het werk. De kersverse moeder is straks te zien in een politieserie en keert deze zomer met Borgen terug op het toneel in Carré.

Volledig scherm
© Freek van den Bergh

Ze is net weer een paar uur in Nederland. Anna Drijver begint in Morgan & Mees met een croque-monsieur om de naderende jetlag te verdrijven. Ze komt uit Curaçao waar ze ceremoniemeester was bij een trouwerij voor een vriendin. ,,Niet de wedding planner, hoor, da's weer wat anders. Ik begeleidde de speeches en zo. Viel allemaal mee."

Ze was met haar gezin. Benja Bruijning - de bekende acteur en haar geliefde - en hun dochter Lea (vijf maanden) waren ook mee. Het ging goed, reizen met een baby, glimlacht ze. ,,Iedereen vindt zijn eigen kind natuurlijk heel leuk, maar ze is gelukkig heel makkelijk. Eigenlijk gaat het puzzelen nu pas beginnen."

Anna Drijver (33) doelt op haar volle agenda de komende periode. Met Borgen keert de actrice in juli terug op het toneel, terwijl in mei de opnames beginnen van Undercover, een Vlaamse politieserie. Lea zal niets tekortkomen. Ze kan terecht bij familie. ,,En Benja en ik doen het echt samen. Het is niet zo dat hij zegt: 'Goh, leuk een kind, maar nu ga ik even voetbal kijken'. Hij is ook helemaal verliefd op de baby."

Clichés
De clichés zijn waar, zegt ze: het wórdt steeds leuker, al moest ze wennen aan het verdelen van de tijd. ,,Die kun je maar één keer uitgeven. Soms denk je: ik kom nergens meer aan toe. Als ik nu vrouwen of mannen 's morgens vroeg door Amsterdam zie fietsen met hun kind, denk ik: wow! Dat kind heeft al gegeten, is gewassen, aangekleed. Respéct!"

Anna Drijver was zwanger toen ze vorig jaar in Borgen speelde, de marathonvoorstelling op toneel. ,,Toch een bijzonder idee dat de baby in mijn buik alles meekreeg wat er op toneel gebeurde. De ene keer de cello, dan de trompet, de discussies, alles. En het publiek reageerde ook. Pas je op, gaat het wel, ben je niet te moe? Ik had het idee dat ik me vaker versprak door die zwangerschap. Dat kan ik nu rechtzetten.''

'Nu' is in juli als ze met Borgen terug keert op toneel. Niet van stad naar stad en theater naar theater, zoals vorig jaar, maar zes voorstellingen in Carré. ,,Carré, dat is voor iedere acteur episch. Die sfeer is groot en toch intiem. In een burcht die heel goed past bij ons verhaal, want dat speelt zich toch af op een soort Binnenhof.''

Vermakelijk
Naast haar op tafel denderen de appjes binnen in de Borgen-
appgroep waar alle acteurs en medewerkers in zitten. ,,Dat gaat maar door. Filmpjes, discussies, gekkigheid, van alles. Zó vermakelijk. Zo'n leuke groep. Wat waren we blij dat we allemaal weer mochten. Mogen, ja, zo zie ik het. We waren er nog niet klaar mee. Ook het publiek niet hoor. Daar is nog zo'n honger. Ik hoor uit mijn omgeving dat veel mensen het nog niet hebben gezien. Nu krijgen ze de kans.''