Volledig scherm
Allison Lindsey © Karlijn van Houwelingen

De straat op in New York: wat vinden zij van ónze Glennis Grace?

De meeste Amerikanen kennen Glennis Grace nog niet, maar ze zijn stuk voor stuk onder de indruk als ze kennis maken met de stem van de Amsterdamse.

Glennis hoe? Grace? Nee, dat zegt de bewoners van Amerika’s grootste stad niets. Vraag wat rond op Union Square in New York, en je merkt dat Glennis Grace nog flink wat werk te verzetten heeft als ze echt wil doorbreken in de VS. Haar naam doet bij niemand een belletje rinkelen. America’s Got Talent trekt dan gemiddeld ruim 10 miljoen kijkers, dat betekent dat die andere 315 miljoen Amerikanen níet kijken.

Maar laat een video zien van een van haar optredens in Hollywood, en de reacties zijn steeds dezelfde: wow. Mark Pfaff (58) herhaalt het een paar keer als hij een video bekijkt van het laatste optreden van Glennis Grace in de halve finale van America’s Got Talent. ,,Wat een stem! Goede presentatie ook, ze kleedt zich leuk,” zegt hij over de rode broek met glittertop die de zangeres vorige week tijdens haar optreden droeg.

America’s Got Talent, daar had hij wel genoeg van – de producenten maken inmiddels het dertiende seizoen en Pfaff is een paar jaar geleden al afgehaakt. Maar hij wil toch weten wanneer deze Glennis op tv komt. En: ,,Heeft ze meer video’s op YouTube?”

Volledig scherm
Jennifer en Renée © Karlijn van Houwelingen

Emotioneel en oprecht

Volledig scherm
Basim Miller © Karlijn van Houwelingen

Vriendinnen Renée (30) en Jennifer (28) hadden geen idee wie Glennis Grace was, maar zijn direct om als ze de clip bekijken. ,,Het zit vol soul, is emotioneel, oprecht – zo erg dat het me eerlijk gezegd in een humeur brengt dat ik probeer te vermijden,” zegt Jennifer. ,,Haar stem is zo krachtig. Veel beter dan Ariana Grande bijvoorbeeld, die klinkt zo zeurderig. Ik hoop dat ze wint.”

Muziekdocent Basim Miller (30) uit Brooklyn hoopt dat ook, als hij Glennis Grace gehoord heeft. ,,Ze is geweldig! We moeten dit soort muziek terugbrengen,” vindt hij. ,,Het eerste waar ik aan denk als ik haar hoor is Whitney Houston. Goeie naam heeft ze ook, die past zo in een rijtje met Whitney Houston en Gladys Knight. Ik kan me absoluut voorstellen dat ze veel fans krijgt.”

Allison Lindsey (23) uit Wisconsin denkt dat vooral haar moeder en oma graag naar Glennis Grace zouden luisteren, als ze haar versie van Maxwell’s This Woman’s Work heeft gehoord. ,,Ze is heel getalenteerd. Ik ga haar naam opslaan in m’n telefoon.”

Volledig scherm
Mark Pfaff © Karlijn van Houwelingen