Volledig scherm
De Veerkampjes, met in het midden de inmiddels overleden Nel. © BRUNOPRESS

De Veerkampjes slachtoffer van brutale oplichter

De Veerkampjes zijn slachtoffer geworden van een brutale oplichter. Na de dood van Nel Veerkamp in november 2010 meldde een jongeman zich huilend bij Ton en Hanny aan de deur. Hij was een grote fan van Nel en hij kwam met een treurig verhaal dat hij verstoten was door zijn ouders. Vervolgens maakte hij misbruik van hun vertrouwen.

Deze onthulling doen Hanny en Ton vandaag in het online programma Spijdt. De Veerkampjes namen de jongen, Jesse genaamd, op in hun familie en zagen hem bijna als hun eigen zoon. 'Jesse kwam steeds vaker langs met cadeaus en luchtjes voor Hanny... Hij zag Hanny als z'n moeder en noemde d'r ook mam', aldus Ton.

Grote leugen
Jesse vertelde aan de Veerkampjes dat hij in Brussel woonde en jurist was, maar uiteindelijk kwamen Ton en Hanny Veerkamp erachter dat hij in Leiden woonde en dat alles wat Jesse verteld had over zijn leven één grote leugen was.

'We gingen zelfs samen meubels uitzoeken voor zijn nieuwe huis. Hij wilde het helemaal naar mijn smaak inrichten, want daar was hij ook helemaal weg van. Zijn handtekening staat onder de koopovereenkomst, maar hij heeft nooit één cent betaald!' zegt Hanny

Intussen is het contact met Jesse verbroken en proberen Ton en Hanny om de vervelende periode achter zich te laten. (Bron: Brunopress)