Shody Careman
Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

De volwassen vent pestte het meisje luidkeels met haar ‘dikke kont’

Angela Kijkt TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

32 reacties

 • braam-vlendréNl

  1 maand geleden
  Waar waren in dit verhaal de ouders? Als de deur van de oefenruimte op slot gaat, is er dus geen enkele controle mogelijk op wat er met jouw kind gebeurd. En hebben diezelfde ouders wel gezien hoe hun kind reageerde op die trainingen.? Mij lijkt dit erg kwalijk en nalatig allemaal.
 • J.P. Andriessen

  2 maanden geleden
  Als jij, als atleet, de beste wil zijn, dan heb je dit soort coaches nodig. Misschien een nare waarheid voor wensdenkers, maar je hebt als atleet zelf de keuze om er uit te stappen als je er niet tegen kan.
 • Pasteur

  2 maanden geleden
  Wederom een prima column Angela !! Het is schandalig hoe deze meisjes zijn misbruikt (emotioneel, fysiek) en dat de angstcultuur ervoor zorgde dat dit jarenlang gebeurde. Walgelijk, die trainers zouden per direct moeten worden aangeklaagd. Aleen Louter heeft toegegeven dat dat gebeurde. De andere trainers/beulen beroepen zich erop dat als er geen harde hand was geweest, zij nooit het niveau hadden bereikt waarop ze uiteindelijk medailles hebben gewonnen. Volstrekt absurd om dat goed te praten!!
 • Jaap Spruitenburg

  2 maanden geleden
  Eindelijk eens een stuk van Angela dat mensen attendeert op een programma met inhoud. Zoals vaker op het valk van topsport, zie je dat de coaches het kind gebruiken als gereedschap voor hun prestatie en ego. Het gaat zelfs zo ver dat ze hun eigen identiteit eraan ontlenen. Als het wegvalt blijft er een hoopje miserabele ellende achter. En hoewel iedereen in Nederland met pijn in het hart naar Russische en Chinese praktijken kijken, hoeft er maar één gek te zijn om het te gaan implementeren.
 • Greetje Koevoets

  2 maanden geleden
  @Koning: of mensen betere sporters worden van een zachte hand is volstrekt irrelevant; van het afbeulen zoals getoond in de documentaires wordt niemand een beter mens. Mishandelen mag nooit gelegitimeerd worden onder het mom van weerbaarheid trainen