Volledig scherm
PREMIUM
Mei 2013: Meat Loaf treedt op in Zwolle. De zanger belooft binnenkort weer naar Nederland te komen. © ANP Kippa

De wederopstanding van Meat Loaf

Terug op podiumEven leek het alsof Meat Loaf de volgende dode rocklegende was. Op 16 juni stortte hij in tijdens een concert. Een maand later roert de zanger van 'Paradise by the Dashboard Light' (68) zich weer. ,,Ik ben terug."

Meat Loaf heeft een historie van instorten op het podium. Al eind jaren 70 ging hij geregeld knock-out tijdens concerten. Foto's van de bewusteloze zanger met een zuurstofmasker op zijn snoet, gingen de hele wereld over. De zanger heeft geaccepteerd dat zwaarlijvigheid en zijn intense manier van optreden geen ideale combinatie zijn. Meat Loaf lacht erom, maar van opgeven wil hij niet weten.

,,Ik ben al vaker volledig out gegaan op het podium en dat is geen pretje. Maar ik ben de laatste weken heel wat kilo's kwijtgeraakt en werk hard met een personal trainer aan mijn fitheid. Tegen beter weten in ga ik soms door. Jaren geleden gaf ik een concert in Amsterdam. Het verliep rampzalig, omdat ik doodziek was. Daar word ik soms nog badend in het zweet van wakker. Achter het podium stond een dokter die mij zei dat ik het niet moest doen. Ik heb mij er doorheen gesleept, omdat ik vond dat ik het niet kon maken om het podium af te gaan. Achteraf was dat een stomme zet."