Koningin Margrethe II van Denemarken.
Volledig scherm
Koningin Margrethe II van Denemarken. © Brunopress

Deense koningin legt uit waarom ze kleinkinderen titels ontneemt en zegt sorry

De Deense koningin Margrethe biedt haar excuses aan voor de ophef die is ontstaan over haar besluit om de kinderen van prins Joachim hun titels af te nemen. Dat liet zij gisteravond weten in een verklaring op de website van het Deense hof.

25 reacties

 • Jan De Vries

  2 maanden geleden
  @ Payam Abels hahhahaha Meghan en Harry minder geld? Weet je wel wat voor miljoenendeals ze hier hebben afgesloten. Dat zou Meghan nooit verdienen in de rol van “senior royal” en Harry ach ja ben blij voor hem dat hij leert wat werken is. Stel je voor tot je 70ste net als je vader lintjes moeten knippen. Meghan was al multimillionaire voordat ze met Harry trouwde by the way. Terug naar dit koningshuis, deze vrouw heeft het heel apart aangepakt!
 • Hans Lindeboom

  2 maanden geleden
  Gewoon helemaal afschaffen deze onzin, óók in Nederland. Het is van de zotte dat iemand zonder een prestatie te leveren, en alleen puur omdat hij in dat wiegje is geboren, een bijzondere status krijgt opgeplakt. Dat kon in de middeleeuwen, maar nu is het volkomen ridicuul. Hans Lindeboom.
 • C.S. Balkhoven

  2 maanden geleden
  @Jedeloo, hahaha ja dat dacht ik ook gelijk. Mvg, Cindy Balkhoven
 • Sander de Koning

  2 maanden geleden
  Dat moeten ze hier ook maar eens gaan doen,zodat ze gewoon deel kunnen nemen aan de maatschappij ipv in een circus meedoen,waar je geen bal aan hebt.
 • Coby van der Vliet

  2 maanden geleden
  Beatrix onze vorige koningin was misschien niet de meest warme vrouw volgens zeggen, maar bij deze koudbloudige dame was Beatrix ontzettend hartelijk. Dat je het koningshuis wilt inperken prima, maar dat hoeft niet door het afnemen van de titels van de kinderen. In Nederlands hebben we het koninklijk huis (royals met koninklijke werkzaamheden) en de koninklijke familie. Die hebben geen deel van het betaalde koninklijk huis maar worden hun titels ook niet afgenomen.