Volledig scherm
© NPO

Derk Bolt over nachtmerrie in Colombia boeit 1,5 miljoen kijkers

De aftrap van het nieuwe seizoen van Spoorloos heeft gisteravond 1,5 miljoen mensen aan de buis weten te kluisteren. Te zien was hoe presentator Derk Bolt vertelde over zijn zogenoemde nachtmerrie, op 17 juni in Colombia. Bolt en cameraman Eugenio Follender werden ontvoerd door de rebellengroep ELN. 

Het Colombiaanse leger zette een grote zoektocht op touw om het duo op te sporen. Op 24 juni werden ze vrijgelaten. ,,Ik loop hier in een veilig gebied in Colombia, en dat is maar goed ook. Het is nog maar een paar weken geleden sinds ons hachelijke avontuur'', leidde Bolt de uitzending in. 

,,Je kunt de twee programmamakers voor gek verklaren, je kunt ook grenzeloze bewondering voor hen voelen. Ik deed het allebei'', schrijft onze columniste Angela de Jong over de 'helse tocht' van Bolt en Follender.

Spoorloos staat op de tweede plaats van de meest bekeken programma's van gisteravond, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Het Journaal van 8 uur werd door 2 miljoen mensen bekeken. Goede Tijden Slechte Tijden (1,4 miljoen), Radar en het Half Acht Nieuws maken de Top 5 compleet. De SBS6-serie Dokter Tinus noteerde net geen miljoen kijkers (998.000). 989.000 mensen stemden op RTL4 af op Helemaal Het Einde, waarin Nederlandse gezinnen een bestaan opbouwen in Chili.

Volledig scherm
© NPO