Volledig scherm
PREMIUM
René van der Gijp als Renate. © RTL

Derksen na grap met pruik: 'Laat RTL met vingers van Voetbal Inside afblijven'

Het RTL7-trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen heeft de driejarige aanbieding om door te gaan met Voetbal Inside naast zich neergelegd. ,,We zijn er nog niet uit, maar dat heeft niets te maken met afgelopen vrijdag”, stelt Derksen.

Volledig scherm
René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen. © ANP Kippa

Vrijdagavond stak René van der Gijp de draak met Bo van Spilbeeck, de Vlaamse journalist die besloten heeft om verder te gaan als vrouw. De oud-voetballer verscheen met een pruik op en stelde voortaan als Renate door te gaan. De nasleep was groot: de grap was ‘kwetsend en smakeloos’, vonden belangenorganisaties Transgender Netwerk Nederland en COC. Ze vroegen Heineken, Gillette en Toto - de sponsoren van het programma - om de samenwerking te stoppen, waarna PvdA en GroenLinks die oproep ook steunden.

RTL verklaarde ‘in gesprek te gaan’ met de heren. ,,Maar ik heb het hele weekend niets gehoord, hoor”, haalt Derksen de schouders op. ,,Wij maken ons hier helemaal niet druk over. Een storm in een glas water. 
Bovendien: ik laat me door RTL niet als kwajongen met een zedenpreek in de hoek zetten. Laat RTL met de vingers van ons programma afblijven.”