Derksen: Niet mijn bedoeling om met 'aapje' Sylvana te kwetsen

VideoJohan Derksen heeft Sylvana Simons niet doelbewust willen kwetsen. In de uitzending van Voetbal Inside zei de voetbalanalist gisteravond dat 'Sylvana zo trots als een aapje zou zijn', omdat RTL Zwarte Piet dit jaar voor de roetpiet vervangt. ,,Ik haalde op ongelukkige wijze verschillende spreekwoorden door elkaar", zegt Derksen vanochtend tegen AD.nl.

Quote

Het was zeker niet mijn bedoeling om te kwetsen

Johan Derksen

De uitzending van Voetbal Inside zorgt voor flink wat ophef. In een discussie over de Zwarte Piet haalt analist Derksen fel uit naar Simons. ,,Het enige nadeel aan het besluit van RTL vind ik is dat dat hysterische juffrouwtje Simons nu trots als een aapje door het land rent."

Hij wordt in de uitzending nog gecorrigeerd door presentator Wilfred Genee en Hans Kraay. ,,De uitdrukking is zo trots als een pauw." De besnorde criticus reageert echter: ,,Ze lijkt ook helemaal niet op een pauw."

Derksen reageert vandaag op de ophef die ontstond door de uitzending. ,,Ik haalde op ongelukkige wijze verschillende spreekwoorden door elkaar. Ik had dat zelf niet eens in de gaten. Het was zeker niet mijn bedoeling om te kwetsen."

 1. HBO en Jacksons blijven vechten over documentaire Leaving Neverland

  HBO en Jacksons blijven vechten over documentai­re Leaving Neverland

  Zender HBO en de nabestaanden van Michael Jackson blijven maar ruziën om de documentaire Leaving Neverland. De Jacksons stapten eerder dit jaar rond het verschijnen van de film, waarin de 'King of Pop' wordt beschuldigd van seksueel misbruik, naar de rechter en nu heeft HBO een nieuwe motie ingediend om de zaak te verwerpen. Dat meldt Variety. Eerder deed de zender al een poging om de zaak niet te laten voorkomen, maar dat verzoek werd afgewezen.
 2. De meest memorabele sterfscènes uit Tarantino-films op een rijtje
  582 doden

  De meest memorabele sterfscè­nes uit Tarantino-films op een rijtje

  Regisseur Quentin Tarantino (56) staat niet bepaald gekend om zijn lieflijke romantische komedies, maar eerder om snoeiharde gangsterfilms - zij het boordevol humor - waarin het bloed over het scherm spat. Ter ere van Tarantino’s nieuwste rolprent, Once Upon A Time In Hollywood, zetten we we nog eens zijn bloederigste scènes op een rijtje. We selecteren slechts één scène per reeds uitgebrachte film en sorteren we de lijst op de hoeveelheid doden per film.