Despacito verbreekt wederom record op YouTube

VIDEOZomerhit Despacito is de eerste video die meer dan vier miljard keer bekeken is op YouTube. De videoclip bij het nummer van Luis Fonsi en Daddy Yankee bereikte vandaag de bijzondere mijlpaal.

De Spaanstalige hit was deze zomer over de hele wereld populair: in maar liefst 37 landen stond Despacito op nummer 1. In de Verenigde Staten stond de single zelfs zestien weken boven aan de Billboard Hot 100.

De videoclip is sinds 12 januari 2017 op YouTube te zien en breekt sindsdien talloze records. Despacito werd de video die het snelst 200 miljoen, 2 miljard en 3 miljard keer bekeken is, meldt Entertainment Business. Daar zijn niet de views van de clip van de remix met Justin Bieber bij opgeteld. Die video zit op de 550 miljoen views. De hit werd afgelopen zomer ook het meest gestreamde nummer met 4,6 miljard plays. Volgens streamingdienst Spotify werd Despacito op een gegeven moment 6,5 miljoen keer per dag afgespeeld.

Voorlopig hoeven Luis Fonsi en Daddy Yankee niet bang te zijn dat ze hun leidende positie als maker van de populairste video kwijtraken. De op een na meest bekeken video is de videoclip van het nummer
See You Again van Charlie Puth en Wiz Khalifa, maar die volgt op grote afstand met 3,15 miljard views.

Volledig scherm
Screenshot uit de clip bij Despacito, de bestbekeken youtubevideo ooit. © YouTube / Luis Fonsi, Daddy Yankee
Volledig scherm
Luis Fonsi (L) en Daddy Yankee (R) © AP

poll

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

  • Jan Versteegh (52%)
  • Ron Boszhard (4%)
  • Olcay Gulsen (3%)
  • Margriet van der Linden (7%)
  • Rik van de Westelaken (23%)
  • Iemand anders (11%)
19604 stemmen