Zanger Nielson.
Volledig scherm
Zanger Nielson. © ANP Kippa

Deze artiesten maken kans op een Buma NL Award

Nielson, Frenna, Tino Martin en André Hazes maken allemaal een goede kans om in september een Buma NL Award te winnen. De vier hebben allemaal twee nominaties te pakken, voor Meest Succesvolle Album en Meest Succesvolle Single, zo maakte Buma Cultuur vandaag bekend.

Nielson is met zijn album Diamant genomineerd voor een Buma NL Award in de categorie Pop en is in de categorie Meest Succesvolle Track - Pop kanshebber met zijn nieuwste single IJskoud. Frenna is in de race met Verleden Tijd, zijn hit met Lil Kleine, en zijn album Francis. Van een geheel ander genre: Tino Martin. Hij maakt kans met Zij weet het en Thuis komen pas de tranen. André Hazes jr. pakte met zowel zijn single Anders als zijn gelijknamige album een nominatie.

De awards worden jaarlijks uitgereikt tijdens het Buma NL-evenement in het Utrechtse TivoliVredenburg. Bij de toekenning van de prijzen wordt onderscheid gemaakt in de genres Hollands, Pop, Urban en Alternatief. Voor ‘Meest Succesvolle Track’ zijn er dus kansen binnen de genres Hollands, Pop en Urban

Een spannende tijd breekt aan voor de genomineerden, want de Buma NL Award is een belangrijke onderscheiding binnen de Nederlandse muziekcultuur. De nominaties worden bepaald door de Stichting Nederlandse Top 40, op basis van airplay, streaming, trends op social media en verkoop/downloadcijfers.

Vorig jaar waren Marco Borsato, Lil Kleine en André Hazes de grote winnaars van de Buma Awards. Borsato won toen een award voor zijn album Thuis. André Hazes scoorde met Wijzer en Lil’Kleine met Alleen.

De Buma NL Awards worden op 30 september uitgereikt in TivoliVredenburg in Utrecht. De overige nominaties worden in de komende weken bekendgemaakt.