Volledig scherm
Diverse sterren liggen onder vuur. © Persbureaus

Deze sterren liggen onder vuur na beschuldigingen ongewenst gedrag

Na Harvey Weinstein is er een stortvloed aan beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan het adres van vele beroemdheden en mensen achter de schermen. We zetten ze op een rij:

Volledig scherm
Steven Seagal.

Harvey Weinstein
De filmmaker heeft inmiddels meer dan tachtig beschuldigingen aan zijn broek hangen, van intimidatie tot aan verkrachting.

Kevin Spacey
Na de beschuldiging van aanranding van een 14-jarige kwamen nog vele aantijgingen van aanranding, intimidatie en grensoverschrijdend gedrag. De nieuwste aanklacht is dat hij vorig jaar een 18-jarige bij zijn geslachtsdeel greep.

Ben Affleck
Twee vrouwen beschuldigen de Hollywood-hunk van ongewenste intimiteiten.

Charlie Sheen
De Hollywood-acteur zou een 13-jarige jongen hebben verkracht op de set van de film Lucas, toen hij zelf 19 was. Hij ontkent.

Terry Richardson
De invloedrijke modefotograaf zou modellen seksueel hebben geëxploiteerd. Hij regisseerde ook de pikante videoclip van Miley Cyrus, waar zij later spijt van had.

Mariah Carey
De zangeres wordt aangeklaagd door een voormalige bodyguard, die claimt dat zij expres voor zijn neus masturbeerde. Ze zou hem ook gedwongen hebben in haar hotelkamer te komen terwijl ze halfnaakt was.

Dustin Hoffman
De acteur wordt door twee vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij heeft spijt betuigd.

Jeremy Piven
De Entourage-acteur wordt door drie vrouwen beschuldigd van handtastelijkheden en aanranding. Hij ontkent stellig.

Steven Seagal
Al jaren doen er over de kleerkast en actieheld verhalen de ronde over onzedelijk gedrag. Door #metoo vertellen ook actrices Portia de Rossi en Julianna Margulies over hun onbehoorlijke ervaringen met hem.

James Toback
Meer dan driehonderd (!) vrouwen, onder wie actrices Julianne Moore, Selma Blair en Rachel McAdams, beschuldigen de producent en regisseur van seksuele intimidatie en aanranding.

Ed Westwick
De Gossip Girl-acteur wordt door twee actrices beschuldigd van verkrachting.

Louis C.K.
De komiek wordt door vijf vrouwen beticht van seksueel wangedrag. Hij zou ongevraagd in het bijzijn van hen hebben gemasturbeerd of deed een poging daartoe. Een woordvoerder van C.K. wilde niet reageren op de aantijgingen.

NATIONAAL

Volledig scherm
Regisseur Job Gosschalk. © ANP Kippa


Gijs van Dam
De tv-producent wordt door Jelle Brandt Corstius beschuldigd van drogeren en verkrachting. Hij ontkent.

Jappe Claes
De Vlaamse acteur en docent aan de Theaterschool zou vanuit zijn machtspositie verhoudingen hebben gehad met studentes en zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie.

Ruut Weissman
De regisseur van vele hitmusicals wordt van aanranding beschuldigd. Hij zou als artistiek leider van de Theaterschool de verhalen over Jappe Claes hebben genegeerd. Hij had zelf ook relaties met studentes.

Job Gosschalk
Regisseur en castingdirecteur met inmiddels tientallen claims van seksuele intimidatie en onzedelijk gedrag. Hij zou ook mannen betast hebben. Hij verontschuldigde zich voor zijn grensoverschrijdende gedrag, maar ontkende aanrakingen.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.