Volledig scherm
© ANP Kippa

Deze Youtubers maken kans op een Veed-Award en 10.000 euro

NominatiesVier Youtubers maken tijdens de Veed-Awards 2018 kans op de Journalistieke Aanmoedigingsprijs van het AD. De winnaar ontvangt tienduizend euro. De prijs wordt uitgereikt tijdens de uitverkochte Award Show, VET! op zaterdag 24 maart. 

De Nederlandse YouTube-scene wordt steeds groter en professioneler. YouTubers pakken het groter aan en komen met concepten waar maatschappelijke vraagstukken in beeld worden gebracht. Daardoor is er ook op journalistiek vlak veel te zeggen over hun video’s en prestaties.

De prijs

De Journalistieke Aanmoedigingsprijs van het AD bestaat uit een cheque van tienduizend euro en professionele begeleiding voor een serie in het AD. Deze prijs wordt dit jaar uitgereikt aan de YouTuber die volgens het AD het afgelopen jaar het meest heeft gehaald uit de journalistiek en waarvan zij hun werk verder willen stimuleren. Een journalistieke vakjury kiest de winnaar uit de genomineerde Youtubers. 

Wie won vorig jaar? 

Vorig jaar werd deze prijs uitgereikt aan Defano Holwijn. Hij won door zijn betrokkenheid bij de maatschappij bij zijn YouTube serie: ‘Wat weet jij?’. In deze serie gaat Defano verschillende steden langs om mensen vragen te stellen die heel makkelijk lijken, maar onder druk eigenlijk best lastig zijn volgens velen. Met de prijs die Defano vorig jaar won, maakte hij het tweede seizoen van ‘Wat weet jij?’ 

Nominaties

De genomineerden voor de Journalistieke aanmoedigingsprijs zijn dit jaar:

Thomas van der Vlugt

Peter de Harder

Salaheddine

Vet Gezellig