Volledig scherm
Dinand Woesthoff. © ANP

Dinand Woesthoff komt dit voorjaar met solomuziek: ‘Vier jaar aan gewerkt’

Dinand Woesthoff is terug. De Haagse zanger is - zonder zijn maatje Dennis van Leeuwen van Kane - vier jaar lang bezig geweest met het maken van solomuziek, zo bevestigt hij aan deze site. De nieuwe plaat moet dit voorjaar al te beluisteren zijn. 

,,Het is allemaal al klaar", vertelt Dinand over zijn nieuwe werk. ,,Ik ben er vier jaar mee bezig geweest. Dit jaar gaat het komen. Het is een soloproject. Ik ben er heel blij mee dat ik de muziek weer heb mogen vinden.”

Dinand was jarenlang de leadzanger van de rockformatie Kane, totdat de band er in 2014 een punt achter zette. Op de vraag of zijn nieuwe werk daar op lijkt, is hij duidelijk. ,,Ik heb mij voorgenomen daar helemaal niets over te gaan zeggen. Dat moet iedereen zelf maar beslissen. Mensen moeten er maar gewoon naar gaan luisteren en zelf bepalen wat het is. Dat is veel beter dan ik dat allemaal uitleg.” 

Fans van Kane kunnen dit jaar sowieso hun lol op. Op 9 april wordt in TivoliVredenburg in Utrecht een eerbetoon georganiseerd aan de rockgroep. Onder anderen Berget Lewis, Wudstik en Michael Prins zullen optreden. Bij de avond, georganiseerd door Heleen van Royen en drummer Bart Meeldijk, zal ook Dinand zelf aanwezig zijn.