Volledig scherm
Herman van der Zandt en Dione de Graaff. © ANP

Dione en Herman niet langer duo aan tafel in Avondetappe

De NOS heeft de inrichting van De Avondetappe voor dit seizoen aangepast. Waar het wielerprogramma vorige zomer nog een duopresentatie kende met Herman van der Zandt en Dione de Graaff, is de rolverdeling nu anders. De Graaff doet de presentatie alleen, Van der Zandt spreekt op locatie met een hoofdrolspeler om te praten over het verhaal van de dag.

De Graaff gaf vorig jaar al toe dat een duopresentatie niet gemakkelijk was. ,,Het was van tevoren nog even spannend, want dubbelpresentatie is zo ongeveer het moeilijkste dat er is. Ik vind het enorm wennen. Maar wij kennen elkaar inmiddels al goed genoeg om te weten hoe de ander werkt. Bovendien hebben we altijd ontzettend veel lol samen”, stelde ze.

Desondanks besloot de NOS de twee uit elkaar te halen. Met De Avondetappe, groot geworden met de presentatie door Mart Smeets, wordt door de NOS de Tour-dag af gesloten vanaf een locatie in Frankrijk. Vaste gasten zijn Danny Nelissen, Thijs Zonneveld, Rob Harmeling, Edwin Winkels. Henk Lubberding of Marijn de Vries schuiven om beurten aan. 

Het programma dat op zaterdag 1 juli begint, krijgt dit jaar weer concurrentie van Tour du Jour dat terug van weggeweest is. Het RTL-programma van presentator Wilfred Genee ontbrak vorige zomer op de kalender, maar keert als locatie in Breda terug op de buis.

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (56%)
  • Maan - Ik kom eraan (15%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (18%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (6%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
16080 stemmen