Volledig scherm
PREMIUM
© ANP Kippa

Dionne en de mannen

nuchter in de liefdeDionne Stax gaat als een komeet in Hilversum, maar haar liefdesleven was tot nu toe een goed bewaard geheim. En ineens geldt ze als de vrouw die het huwelijk van Humberto Tan in problemen brengt.

Volledig scherm
© ANP Kippa
Volledig scherm
Sjoerd van Ramshorst. © ANP Kippa

Over haar eerste liefde doet ze niet geheimzinnig. Ze was als kind verliefd op Jon Bon Jovi. Wat hád Dionne Stax het te pakken van die rocker met zijn weelderige haardos. Ze ging naar zijn concerten, kocht zijn albums en plakte zijn posters boven haar bed. En nog altijd draait ze aan de volume als 'Living on a prayer' voorbij komt.

Maar over de andere mannen in haar leven, zwijgt ze liever in interviews. Wat we weten? Ze had als begin twintiger een relatie die zeven jaar duurde, woonde samen met hem. ,,We waren allebei zoekende: welke kant wilden we op? Terugkijkend was het mooi hoe we elkaar hielpen met het vinden van de juiste richting," zei ze daar eerder over.

De sportvloer
In interviews noemt de 31-jarige presentatrice van de NOS die ook furore maakt bij Omroep Max zichzelf consequent 'vrijgezel'. Al vier jaar heeft ze 'geen relatie gehad.' Al denken collega's bij de NOS daar anders over. Zij vermoedden dat ze een tijdje met sportpresentator Sjoerd van Ramshorst datete. ,,De nieuwsafdeling zit een etage lager dan de sport. Dionne liep vaak over de sportvloer, terwijl dat helemaal niet per se nodig was. En ineens was dat over", aldus een voormalige collega.

Zelf wuift ze dat weg (Over de roddelpers zei ze: 'Dán ben ik weer eenzaam, dán heb ik weer liefdes - ik heb alles al meegemaakt. Nu zou ik weer verliefd zijn op een collega') en hult zij zich in nevelen, zoals ze nu ook zwijgt over een vermeende affaire met Humberto Tan.

Saillant -in dat licht bezien- is haar antwoord ruim twee jaar geleden toen ze naar haar voorkeur werd gevraagd: De Wereld Draait Door of RTL Late Night. ,,Humberto Tan maakt een leuk programma. Hij heeft een fijne afwisseling van hard en zacht nieuws en maakt het niet te zwaar. Dat vind ik, zeker op de late avond, heel prettig. Ik kies daarom voor Tan", zei ze in Veronica Magazine.