Volledig scherm
© ANP XTRA

Directeuren bioscoopconcern Pathé per direct op non-actief

updateAlgemeen directeur Dertje Meijer en financieel directeur Edwin Slutter van bioscoopconcern Pathé zijn per direct op non-actief gesteld. Oud-directeur Lauge Nielsen, die vorig jaar mei na ruim twintig jaar afscheid nam, keert per direct terug als bestuurder. Het is onduidelijk hoe lang Nielsen aanblijft.

Een woordvoerder van Pathé heeft vandaag een bericht van vakblad Holland Film Nieuws bevestigd. Meijer en Slutter zijn op non-actief gesteld omdat de eigenaren van het Franse familiebedrijf geen vertrouwen meer in hun functioneren hadden. Het bedrijf geeft verder geen toelichting op het besluit. Meijer trad vorig jaar aan nadat zij tussen 2009 en 2016 het Havenbedrijf Amsterdam leidde. Daarna werkte zij bij luchthaven Schiphol. Slutter werkte eerder bij KPMG voordat hij naar het bioscoopconcern overstapte.

Pathé was de afgelopen periode veelvuldig in het nieuws. Kortgeleden werd al na enkele maanden de 100.000ste 4DX-bezoeker verwelkomd in Pathé de Kuip in Rotterdam. De onderneming breidde uit door bioscopen in Leeuwarden en Hengelo over te nemen. Ook werd de bouw van Pathé Ahoy in Rotterdam aangekondigd. Momenteel wordt gewerkt aan het opknappen van enkele theaters, waaronder Pathé Schouwburgplein. De voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe Pathé Leeuwarden kwamen recent stil te liggen door oplopende bouwkosten.

Pathé is met 28 bioscopen en 217 schermen de grootste bioscoopexploitant van Nederland.