Johan Derksen uitte stevige kritiek op de gang van zaken bij RTL
Volledig scherm
Johan Derksen uitte stevige kritiek op de gang van zaken bij RTL © ANP Kippa

'Directie RTL noemde Derksen en Genee grote klootzakken'

UpdateDe mail die Johan Derksen eerder deze week kreeg vanuit RTL met, zoals hij stelde ‘schandelijke’ inhoud, komt van de directie van de zender. Dat vertelde presentator Wilfred Genee vanmorgen op Veronica Radio. 

Quote

Die mail rook naar whiskey en ging echt véél te ver. ‘Grote klootzakken’ en dat soort teksten

Johan Derksen

Genee, de presentator van Voetbal Inside waar analyticus Johan Derksen vorige week felle kritiek uitte op RTL en collega’s Humberto Tan en Ronald Molendijk, werd op de zender gefeliciteerd met zijn nominatie voor de Zilveren Televizier Ring.

Op de vraag of er ook felicitaties kwamen van de directie, zei Genee: ,,Wel van mijn collega’s, die heel blij waren. Ik heb niets gehoord van de directie, maar daar kijk ik niet helemaal van op na het mailtje van onze directeur vorige week midden in de nacht, dus in dat opzicht is dat ook niet heel verrassend.”

Het zou gaan om RTL7-directeur Marco Louwerens. Dat bevestigen bronnen aan deze site. Derksen wilde zijn naam maandagavond niet noemen. ,,Ik heb van een niet nader te noemen medewerker van RTL, ik hoop in een dronken bui, een e-mail gekregen die ik zo schandelijk vond dat ik hem niet eens kon laten lekken naar de media”, bekende Derksen in de uitzending. ,,Die man zou dan de rest van zijn leven geen leven meer gehad hebben. Dat vond ik heel onbeschaafd. Voor de rest heeft RTL niets laten horen.”

Eerder zei Derksen tegenover het AD de mail 'niet te willen delen, omdat  die persoon dan nooit meer over straat kan’. ,,Die mail rook naar whiskey en ging echt véél te ver. ‘Grote klootzakken’ en dat soort teksten. Vooral Wilfred kreeg een veeg uit de pan. Hij kreeg van alles de schuld. Dat is niet eerlijk, omdat ík die woorden heb uitgesproken. Ik heb sowieso medelijden met Wilfred, want áls dit stopt…hij moet nog 10 jaar. En omdat hij zich nog wel eens kritisch uitlaat, zullen de aanbiedingen niet binnenstromen.’’

Genee over de inhoud van mail: ,,Laat ik het erop houden dat als ik dat als werknemer zou roepen, dat ik dan op staande voet ontslagen zou worden. En dat het niet heel inspirerend is om dit werk zo te doen”. Hoe lang dit nog goed gaat? ,,Weet ik niet.” 

Marco Louwerens was niet bereikbaar voor commentaar. Volgens RTL Boulevard heeft RTL gisteren en vandaag gesprekken gevoerd met de betrokkenen rond de rel. Die zouden 'goed' zijn verlopen.

Quote

Laat ik het erop houden dat als ik dat als werknemer zou roepen, dat ik dan op staande voet ontslagen zou worden

Wilfred Genee