Volledig scherm
Mena Massoud en Marwan Kenzari in Aladdin. © Walt Disney

Disney-liefhebbers opgelet! Maker Aladdin hint op een tweede deel

Disney-fans kunnen zich alvast gaan verheugen! De hitfilm Aladdin krijgt waarschijnlijk een tweede deel, zo verklapt Dan Lin, een van de makers aan de Amerikaanse nieuwswebsite Insider

,,Ik kan er nog niet veel over vertellen, maar we weten dat fans graag nog een Aladdin-film willen zien en we denken dat er nog veel verhalen te vertellen zijn.” vertelt hij. De fans kunnen een compleet nieuwe verhaallijn verwachten. ,,Het wordt heel anders dan de eerste film. We gaan niet zomaar weer een remake maken.” 

Het eerste deel van de live action-film wist een bedrag van ruim 1 miljard binnen te harken. Een ware hit dus. Het wachten duurt waarschijnlijk niet lang voor de fans: deze maand nog wordt er volgens de maker meer bekend. Al bevestigt hij niet dat dit over de nieuwe Aladdin-film gaat, maar over een nieuwe Disney-productie.

Aladdin vertelt het verhaal van een eenvoudige straatjongen die door toeval een magische lamp in handen krijgt met een geest die hem drie wensen gunt. De jongen wenst een prins te worden, opdat hij het hart kan veroveren van prinses Jasmine. De animatiefilm uit 1993, waarvoor komiek Robin Williams de stem van de Genie insprak, geldt als een van de grote Disney-klassiekers. In de nieuwe versie vertolkt Will Smith de geest; Marwan Kenzari is te zien als grote slechterik Jafar.

  1. Regisseur The Hunt reageert voor het eerst op schrapping film na schietpartijen VS

    Regisseur The Hunt reageert voor het eerst op schrapping film na schietpar­tij­en VS

    Regisseur Craig Zobel heeft voor het eerst gesproken over het besluit van filmmaatschappij Universal om de release van zijn thrillerfilm The Hunt te schrappen na de meest recente schietpartijen in de Verenigde Staten. De film, waarin een groep rijke mensen op armoedzaaiers jaagt, bleek namelijk te controversieel in het licht van de recente gebeurtenissen. Zelfs president Trump moeide zich met de zaak. Zobel hoopt dat de film toch ooit het daglicht ziet.