Dit is de winnaar van The Voice 2019

VideoDe winnaar van het negende seizoen van The Voice of Holland is bekend. De Utrechtse crooner (zanger met lage stem) Dennis van Aarssen (24) ging er in de spannende finale met de winst vandoor en liet concurrenten Patricia van Haastrecht en rockband Navarone achter zich.

That’s life. Meer hoefde Dennis afgelopen november bij zijn auditie niet te zingen om coach Lil’ Kleine zijn rode stoel te laten draaien. Als kind hoorde de Utrechter het swingalbum van Robbie Williams en hij wist het meteen: dit wilde hij ook.

Er waren omzwervingen, zoals zijn deelname aan de volkse SBS6-talentenjacht Topper gezocht, compleet in roze pak. Maar bij The Voice viel alles op zijn plek.

Lees door onder de video.

Zijn verhaal is duidelijk en herkenbaar: Dennis is de zingende accountmanager, de charismatische klei-crooner, die ondanks zijn jonge leeftijd tóch wegkomt met zijn vertolkingen van klassiekers.

Talloze gebbetjes lieten hem extra opvallen, zoals de uiterlijke gelijkenis met D66-voorman Rob Jetten. Die bleek fan en nodigde hem onlangs zelfs uit voor het kerstdiner.

Volledig scherm
© RTL

Coach Waylon was week na week lyrisch. Een zanger als Dennis hebben we niet in Nederland, zei hij. Er moesten alleen nog sigaretten en whisky in, dan was hij af. Anouk daarentegen had het jazz-trucje na een paar weken wel gezien. Kon hij niets anders?

Lees door onder de video.

Zijn volgende move typeert de eigenzinnige artiest: hij koos een nummer van Anouk zelf. Modern world nota bene, haar klaagzang over de oppervlakkigheid van de huidige samenleving.

Dat moet je kunnen dragen, daar moet je attitude voor hebben. Het lukte hem; zo goed zelfs dat zijn versie vanavond werd gepresenteerd als zijn winnaarssingle.

Lees door onder de video.

Langzaam ging hij erin geloven. Een paar jaar geleden gaf hij het nog min of meer op. Leuk, dat zingen, maar hij verwachtte zijn dagen te slijten voor computerschermen.

Inmiddels werkt hij nog maar één dag in de week en maakt hij de rest van de tijd muziek. Gaat de ‘reïncarnatie van Frank Sinatra’, zoals Waylon hem vanavond noemde, zoiets creëren als nederjazz?

Dennis houdt er sterk rekening mee. ,,In de zaal zit onder meer mijn baas’’, zei hij voorafgaand aan de finale. ,,Die ziet me vandaag waarschijnlijk voor de laatste keer.’’

Van Anouk die Ali B diste tot de ‘charmes’ van kandidaat Patricia: herbeleef de avond met ons liveblog.