Dit is de winnaar van The Voice Kids 2019

De 10-jarige Silver Metz heeft vanavond in een zinderende finale het achtste seizoen van The Voice Kids gewonnen. Bij het horen van de uitslag gilde Silver, die al vanaf het begin een van de favorieten was, het uit. ,,Iedereen die op mij heeft gestemd wil ik hartelijk bedanken. Wat ben ik blij en wat was het een mooi avontuur", reageerde de kersverse winnaar. Silver versloeg Sezina, Robin en Ralph. 

Sezina Steur (14), Robin Tinge (14), Ralph Moerman (14) en Silver Metz (10) namen het vanavond tegen elkaar op in de grote finale van The Voice Kids 2019. Het viertal opende de show met het nummer Electricity van Silk City en Dua Lipa. Daarna moesten ze op eigen benen op het podium staan. En dat ging de jonge talenten allemaal bijzonder goed af. Zo stal powerhouse Sezina de show met haar duet met Glennis Grace. Als kers op de taart kreeg Sezina ook nog eens te horen dat ze met Glennis Grace mag optreden tijdens het tributeconcert aan Whitney Houston.

Ook startte Ali B. een petitie voor Silver Metz. De rapper kwam met idee om het ventje op de middenstip in de Arena te krijgen. Daarom besloot hij ter plekke een hashtag in het leven te roepen: #Silveropdemiddenstip. Silver zelf zag dat initiatief wel zitten. ,,Dat lijkt me echt héél leuk”, reageerde hij.

Volledig scherm
De finalisten met hun coaches © RTL4

Oprecht

Niet alleen de vier finalisten kregen complimenten vanavond, de kijkers spraken ook vol lof over Anouk. Zij haakte in op alle kritiek die de 10-jarige Silver Metz over zich heen heeft gekregen. Het jochie heeft twee klassen overgeslagen op school en kreeg de afgelopen weken vervelende berichten naar zijn hoofd. Anouk maakte keihard duidelijk dat ze het triest vindt dat mensen online zulke uitspraken doen over een kind.

Daarnaast nam de rockchick het ook op voor Robin Tinge. De 14-jarige zanger houdt van make-up en schaamt zich dan ook niet om zich op te maken. Hij kon echter rekenen op veel beledigende reacties. Iets dat bij Anouk in het verkeerde keelgat schoot. De zangeres  maakte van het moment gebruik en sneerde dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.  ‘Helemaal eens met Anouk, wat is zij oprecht’, twitterderen meerdere mensen vanavond.

Volledig scherm
Sezina Steur © RTL4