Volledig scherm
De verlovingsring van Meghan Markle. © REUTERS

Dit is waarom de verlovingsring
van Meghan zo bijzonder is

De verlovingsring van Meghan Markle (36) was vandaag prominent aanwezig tijdens het fotomoment. Het sieraad is ontworpen door prins Harry (33) en gemaakt van diamanten die van zijn moeder Diana, prinses van Wales, waren.

De ring bestaat uit een grote steen met aan beide kanten twee kleinere diamanten. De twee buitenste stenen van het juweel zijn van de persoonlijke bijouxcollectie van Diana. De grote steen is afkomstig uit Botswana. Prins Harry heeft een speciale band met het Afrikaanse land. Hij kwam daar regelmatig op bezoek in zijn kindertijd. Het stel heeft de plek gedurende hun relatie ook weleens bezocht om vakantie te vieren.

De band van de ring is gemaakt van goud. Het gehele sieraad is geproduceerd door de Engelse juwelier Cleave and Company. 

In opa's voetsporen

Door zelf de verlovingsring te ontwerpen en daarbij juwelen te gebruiken die van zijn moeder waren, stapt Harry in de voetsporen van zijn grootvader. De Hertog van Edinburgh, prins Philip, ontwierp in 1947 een verlovingsring voor koningin Elizabeth (91). De hertog liet de verlovingsring van de vorstin van Engeland maken door juwelier Philip Antrobus Ltd. Het bedrijf gebruikte diamanten van een tiara van prinses Alice van Griekenland, de moeder van de nu 96-jarige Philip. 

Ook prins William trad in de voetsporen van zijn opa. Toen hij zijn Kate Middleton ten huwelijk vroeg, gaf hij haar Diana's beroemde saffieren ring. Kate heeft nu de titel Hertogin van Cambridge. William deed het aanzoek tijdens hun vakantie in Kenia. Hij haalde het sieraad uit een doosje dat zat verstopt in zijn rugzak. 

Traditie

Volgens juwelenexpert Susan Rumfitt past de ring van Meghan binnen de traditie. Ze vergelijkt het sieraad met de verlovingsring van koningin Elizabeth. Prins Philip heeft er, net als zijn kleinzoon, een deel van de sieraden van zijn moeder voor gebruikt. ,,Het gebruiken van een stuk familiejuweel is een traditioneel idee", aldus Rumfitt. 

Dit verschilt van de saffieren ring die Kate, nog vrijwel dagelijks, om haar vinger draagt. Het juweel was namelijk in zijn geheel van prinses Diana. 

Vandaag is bekendgemaakt dat prins Harry en Meghan Markle gaan trouwen. In het voorjaar van 2018 zullen zij elkaar het ja-woord geven. Het koppel heeft momenteel anderhalf jaar een relatie.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© WireImage
Volledig scherm
© AP
  1. BN’ers storten zich massaal op viral challenge van Dolly Parton
    Social media challenge

    BN’ers storten zich massaal op viral challenge van Dolly Parton

    Dolly Parton plaatste gisteren een viertal foto’s van zichzelf waarmee ze de wijze waarop mensen zich op elk sociale media-kanaal weer anders profileren op de hak neemt. ,,Get a woman who can do it all!’’, aldus de 74-jarige countryzangeres, die er vervolgens viral mee ging. Ellen DeGeneres en andere sterren volgden al snel haar voorbeeld. Ook bekend Nederland doet nu een duit in het zakje, wat leidt tot een bonte verzameling hilarische foto’s. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.