Volledig scherm
Het Deense model Ulrikke Hoyer © Instagram - @ulrikkehoyer

Dit model is 'te dik' voor show Louis Vuitton

Het Deense model Ulrikke Hoyer mocht afgelopen weekend op het laatste moment niet mee lopen in een show van modehuis Louis Vuitton. De reden? Met haar maatje 34-36 was ze 'te dik'. Op Instagram vertelt Hoyer dat haar werd opgedragen 24 uur lang alleen water te drinken om haar buik kwijt te raken.

,,Ik ben net thuis uit Japan, waar de prachtige Cruise-show van Louis Vuitton plaatsvond. De catwalkshow heb ik alleen niet kunnen meemaken, omdat ik 'te dik' werd bevonden op het laatste moment (ik heb maat 34/36)." Zo begint het 20-jarige model haar Instagrampost.

,,Castingagent Alexia zei dat er een aantal problemen waren tijdens het passen. Volgens haar had ik 'een erg opgeblazen buik', 'een opgeblazen gezicht' en ze droeg mij op om mezelf uit te hongeren met de woorden: 'Ulrikke mag 24 uur lang alleen maar water drinken'. Ik was in shock."

Bang en onzeker

,,Om 2 uur 's nachts werd ik extreem hongerig wakker. Het ontbijt begon om 6.30 uur en ik nam zo weinig mogelijk. Ik was bang om Alexia tegen te komen, maar gelukkig was ze er pas om 8 uur, toen ik al klaar was. Ze wilde duidelijk controleren of ik had gegeten", gaat Hoyer verder.

,,Om 19 uur 's avonds kreeg ik een telefoontje van mijn agent in Denemarken dat ik geschrapt was voor de show en naar huis moest komen. Niet alleen had ik een buik en was mijn gezicht opgeblazen, nu was plots ook mijn rug een probleem. Ik ben blij dat ik 20 jaar ben met een sportverleden en geen meisje van 15 dat nieuw is in de modellenwereld en onzeker is over zichzelf, want ik weet zeker dat ik dan ziek en onzeker zou zijn geweest in mijn verdere leven."

Een foto die is geplaatst door null (@) op

  1. Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde
    PREMIUM
    Recensie

    Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde

    Natuurlijk, iedereen in de zaal weet het. De twee acteurs die deze voorstelling over twee ex-geliefden gaan spelen, zijn zelf ooit getrouwd geweest. En dan heet de ene hoofdpersoon in Blind Date ook nog Katja, net als Katja Schuurman zelf. Voor zover het al ongemakkelijk zou kunnen worden: Schuurman en Thijs Römer tackelen dit gegeven vakkundig nog voordat ze beginnen. Ze spreken de zaal toe, waarbij ze hun gezamenlijke liefdesverleden benoemen en er bij wijze van grap aan toevoegen dat elke overeenkomst met de realiteit berust op toeval. Die inleiding leidt ertoe dat de bezoeker zich nog net even extra inspant in zijn poging om te vergeten dat hier op het podium twee (van tv en film) bekende Nederlanders acteren. Zeker in het geval van Schuurman, die vooral ook veel presentatiewerk op tv verricht, is dat losmaken niet zo eenvoudig. Of zoiets lukt, ligt uiteindelijk aan de spelers zelf. In Blind Date, een bewerking van de film die regisseur Theo van Gogh in 1996 maakte, draait het om Pom (Römer) en Katja, die bij een verkeersongeluk hun 3-jarige dochtertje verloren. Hun relatie is onder dat drama bezweken, niettemin proberen ze wanhopig samen tot verwerking te komen en daarmee nader tot elkaar. Hun werkwijze daarbij: blind dates met elkaar organiseren via contactadvertenties. Elke ontmoeting begint met een nieuwe kennismaking, maar het doel bereiken blijkt lastiger dan gehoopt.