Volledig scherm
Kylie Jenner promoot vitaminepillen © Instagram Kylie Jenner

Dit vragen de KarJenner-zussen voor een gesponsord kiekje

Realityster Kim Kardashian en haar beroemde (half-)zussen vragen minimaal een miljoen dollar om een product te promoten op sociale media. De bedragen verschillen per (half-)zus en zijn afhankelijk van het soort artikel: alles wat mensen in of op hun lichaam doen, kost meer.

Dat onthult hun moeder en manager Kris Jenner (63) in een voorpublicatie van een interview met CBS Sunday Morning. ,,Mijn dochters worden constant gevraagd dingen te plaatsen op sociale media voor bedrijven of merken’’, zegt Jenner, die ooit de term ‘momager’ (mom en manager) als haar handelsmerk liet vastleggen. ,,Ze hebben een prijs voor een los bericht, voor een story, voor Facebook... ze hebben een soort tabel met vergoedingen.’’

De honoraria lopen volgens Jenner enorm uiteen, bijvoorbeeld afhankelijk van wie het bericht plaatst. Dat heeft vermoedelijk deels te maken met de volgersaantallen van de KarJenners. Een bericht op Instagram is waarschijnlijk het duurst bij Kim, die daar met 134 miljoen de meeste volgers heeft. Daarna komen Kylie Jenner (131 miljoen), Kendall Jenner (107 miljoen), Khloé Kardashian (91 miljoen) en Kourtney Kardashian (76 miljoen).

Het is eveneens denkbaar dat sommige merken meer gebaat zijn bij promotie door de jonge Kylie (21) dan door de 39-jarige Kourtney, bijvoorbeeld als het om producten voor jongeren gaat. De prijs gaat daarnaast volgens de momager omhoog bij ‘farmaceutische producten’ en alles wat je ‘drinkt, inneemt of op je lijf doet’. Maar, verzekert Kris: ,,Het gaat sowieso om bedragen met zes nullen.’’ Het is niet duidelijk hoeveel foto’s of berichten de merken precies voor zo’n bedrag krijgen.

Lees door onder de foto.

Kritiek

Juist de promotie van de ‘dure’ producten kwam de KarJenners in het verleden meermaals op kritiek te staan. Khloé lag eerder dit jaar nog onder vuur nadat ze op Instagram de suggestie had gewekt haar platte buik te danken te hebben aan een maaltijdvervanger. Volgens actrice Jameela Jamil had Khloé ook moeten melden dat het product allerlei nadelige bijwerkingen kan hebben en dat ze haar uiterlijk zelf vooral te danken heeft aan haar personal trainer en plastisch chirurg.

Hun promotiewerk heeft de Amerikaanse (half-)zussen in elk geval steenrijk gemaakt. Kylie Jenner werd onlangs nog de jongste miljardair ter wereld. Ze heeft haar zakelijke succes mede te danken aan haar lippen, waarop veel fans jaloers zijn.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
11332 stemmen