Volledig scherm
Cécile Koekkoek. © Frank Ruiter

Dit wordt de nieuwe sterke vrouw achter De Wereld Draait Door

Matthijs van Nieuwkerk krijgt te maken met een nieuw gezicht bij De Wereld Draait Door. Cécile Koekkoek wordt per 1 juli de nieuwe eindredacteur van het BNNVARA-programma. Ze volgt Marco Versluis op, die de afgelopen drie jaar de eindredactie deed.

Jarenlang vormde Matthijs van Nieuwkerk een vast duo met Dieuwky Wynia bij De Wereld Draait Door. Na elf jaar kwam daar een eind aan en werd zij opgevolgd door Marco Versluis. Van Nieuwkerk liet regelmatig doorschemeren dat hij Wynia mist bij het programma. ,,Als je zo lang een programma maakt en het opbouwt, dan raak je ook bevriend, in elk geval in ons geval. Ik spreek haar nog wel en zie haar ook nog en ik kan haar ook nog wel missen", zei hij daarover op NPO Radio 1.

Koekkoek volgt nu dus Versluis op. Ze is sinds 2000 verbonden aan (BNN)Vara en is sinds 2010 hoofdredacteur van de VARAgids. Ze gaat de eindredactie doen van de dagelijkse uitzendingen van DWDD, alsmede DWDD University, DWDD Summerschool en mogelijke nieuwe spin-offs van het programma.

,,Een dagelijkse talkshow maken is topsport", zegt BNNVara-baas Gert-Jan Hox: ,,Het vraagt om een scherpe blik op de actualiteit, een buitengewone voeling met ontwikkelingen in de samenleving én een creatieve, lenige geest. Cécile Koekkoek beheerst deze facetten als geen ander, dus ben ik heel blij met haar aanstelling als eindredacteur van De Wereld Draait Door.

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (8%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (51%)
  • Emma (35%)
8212 stemmen