Dit zijn de best bekeken Nederlandse video's op YouTube

Het lied dat Kinderen voor Kinderen heeft gemaakt voor de afgelopen Koningsspelen, is het best bekeken filmpje op YouTube in Nederland dit jaar. De videoclip van Pasapas werd op 14 maart geüpload en is sindsdien 12,4 miljoen keer bekeken. YouTube heeft vanavond een speciale award uitgereikt. Dat gebeurde tijdens het Starry Night-evenement in het Tuschinski-theater in Amsterdam.

Nederlanders kijken sowieso veel naar muziekvideo's uit eigen land. Op de tweede plaats staat Viraal van Frenna en Mula B. Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle is derde.

Het best bekeken niet-muziekfilmpje is gemaakt door de mannen van StukTV. Hun klopjacht op Bram Krikke, de eerste aflevering van hun nieuwe Jachtseizoen, werd op 20 oktober geplaatst en is sindsdien 2,5 miljoen keer bekeken. Verder keken we veel naar de auditie van de 9-jarige volkszanger Pietje Tomassen bij Holland's Got Talent en naar Enzo Knol die vertelt over een inbraak in zijn huis.

Ook de traditionele media weten de YouTube-gebruikers steeds beter te vinden. In de top 10 van best bekeken niet-muziekfilmpjes staan onder meer het NOS Jeugdjournaal, PowNed en Ziggo Sport.

Volledig scherm
Marco, Armin, Davina en John Ewbank. © Instagram Marco Bosato