Volledig scherm
Deelnemers Wie is de Mol? © AVROTROS

Dit zijn de kandidaten van gloednieuwe Wie is de Mol?

UpdateAVROTROS heeft vanmiddag de namen van de kandidaten van Wie is de Mol? bekendgemaakt. Eerder vandaag kwamen molloten de deelnemers van het nieuwe seizoen  op het spoor. In Colombia werd door een oplettende twitteraar een foto van een muurschildering gemaakt waarop de bekende Nederlanders staan afgebeeld.

De omroep laat weten dat presentatrice Evelien de Bruijn, acteur Rick Paul van Mullingen, journalist en programmamaker Sinan Can, presentatrice Merel Westrik, zanger Nielson, Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, actrice Sarah Chronis, presentator Jamie Trenité, presentatrice Evi Hanssen en YouTuber en visagiste Nikkie de Jager vertrekken samen met presentator Rik van de Westelaken naar Meddelín, Colombia. Zij storten zich in het grote Wie is de Mol? avontuur. 

Hoewel sommige namen vanochtend al werden genoemd, blijkt nu dat een aantal daarvan niet helemaal juist was. Zo werd Nielson bijvoorbeeld voor Lil'Kleine aangezien. 

Merel Westrik biedt vandaag op Instagram haar excuses aan voor het om de tuin leiden van haar collega's. Zo vertelde ze onder meer dat ze op vakantie was en dat ze geopereerd moest worden. ,,Sorry dat jullie geld hebben uitgegeven aan een ‘get-well-soon-ballon. En sorry alle andere collega’s bij @rtlnieuws en vrienden en familie die me vroegen hoe het met me ging. Het ging stiekem geweldig, want ik mocht meedoen aan Wie is de Mol?”

Code

De cijfercode waaruit de locatie kon worden opgemaakt, werd vanochtend al snel gekraakt. ,,De cijfers spellen COMUNA in letterwaarde (A=1, B=2, etc.). Comuna 13 is de wijk San Javier in Medellín, Colombia’’, luidde de conclusie. De hints ‘met de rug tegen de muur’ en ‘oefening baart kunst’ duidden op de muurtekening.

Wie is de Mol?, met Rik van de Westelaken als opvolger van Art Rooijakkers, is vanaf 5 januari te zien. Rik liet eerder los ‘niet bezig’ te zijn met het Mollen-CV van zijn voorganger. ,,Alles wat je voor de eerste keer doet, is natuurlijk spannend. Maar ik kan niet anders dan mezelf zijn en ik hoop dat kijkers het ook leuk vinden met mij.’’

Bekijk hier nog eens de spectaculaire ontknoping van Wie is de Mol? 2018: