Volledig scherm
Deelnemers Wie is de Mol? © AVROTROS

Dit zijn de kandidaten van gloednieuwe Wie is de Mol?

UpdateAVROTROS heeft vanmiddag de namen van de kandidaten van Wie is de Mol? bekendgemaakt. Eerder vandaag kwamen molloten de deelnemers van het nieuwe seizoen  op het spoor. In Colombia werd door een oplettende twitteraar een foto van een muurschildering gemaakt waarop de bekende Nederlanders staan afgebeeld.

De omroep laat weten dat presentatrice Evelien de Bruijn, acteur Rick Paul van Mullingen, journalist en programmamaker Sinan Can, presentatrice Merel Westrik, zanger Nielson, Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, actrice Sarah Chronis, presentator Jamie Trenité, presentatrice Evi Hanssen en YouTuber en visagiste Nikkie de Jager vertrekken samen met presentator Rik van de Westelaken naar Meddelín, Colombia. Zij storten zich in het grote Wie is de Mol? avontuur. 

Hoewel sommige namen vanochtend al werden genoemd, blijkt nu dat een aantal daarvan niet helemaal juist was. Zo werd Nielson bijvoorbeeld voor Lil'Kleine aangezien. 

Merel Westrik biedt vandaag op Instagram haar excuses aan voor het om de tuin leiden van haar collega's. Zo vertelde ze onder meer dat ze op vakantie was en dat ze geopereerd moest worden. ,,Sorry dat jullie geld hebben uitgegeven aan een ‘get-well-soon-ballon. En sorry alle andere collega’s bij @rtlnieuws en vrienden en familie die me vroegen hoe het met me ging. Het ging stiekem geweldig, want ik mocht meedoen aan Wie is de Mol?”

Code

De cijfercode waaruit de locatie kon worden opgemaakt, werd vanochtend al snel gekraakt. ,,De cijfers spellen COMUNA in letterwaarde (A=1, B=2, etc.). Comuna 13 is de wijk San Javier in Medellín, Colombia’’, luidde de conclusie. De hints ‘met de rug tegen de muur’ en ‘oefening baart kunst’ duidden op de muurtekening.

Wie is de Mol?, met Rik van de Westelaken als opvolger van Art Rooijakkers, is vanaf 5 januari te zien. Rik liet eerder los ‘niet bezig’ te zijn met het Mollen-CV van zijn voorganger. ,,Alles wat je voor de eerste keer doet, is natuurlijk spannend. Maar ik kan niet anders dan mezelf zijn en ik hoop dat kijkers het ook leuk vinden met mij.’’

Bekijk hier nog eens de spectaculaire ontknoping van Wie is de Mol? 2018:

 1. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.
 2. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 3. Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video
  video

  Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video

  Dat het Britse supermodel Naomi Campbell (49) een prestigieuze prijs voor haar liefdadigheidswerk krijg uitgereikt, valt niet bij iedereen in goede aarde. De Britse krant Mail on Sunday vraagt zich bijvoorbeeld af hoe het kan dat iemand die graag in het gezelschap van ‘twijfelachtige figuren’ - zoals Jeffrey Epstein, Harvey Weinstein en Kevin Spacey - gezien wordt, een humanitaire award krijgt. Campbell bijt nu in een opvallende video van zich af.