Volledig scherm
Maan is samen met Kris Kross Amsterdam, Tabitha en Bizzy het meest beluisterd dit jaar op Spotify. © BRUNO PRESS

Dit zijn de populairste liedjes van 2019 op Spotify

UpdateHij is van mij is het populairste nummer van het afgelopen jaar op Spotify in Nederland. De samenwerking tussen Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey werd in totaal 51,5 miljoen keer gestreamd. Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello was wereldwijd het meest populaire nummer.

Het gaat goed met de Nederlandse popmuziek, concludeert Spotify op basis van de streamingcijfers van het afgelopen jaar. In de Nederlandse top tien van meest beluisterde nummers van 2019 staan zes liedjes van eigen bodem. Vier daarvan staan zelfs in de top vijf.

Na Hij is van mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey volgt Hoe het danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle op plek twee. Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello doet het ook in Nederland goed met een derde plek. De top vijf wordt gecompleteerd door Arcade van Duncan Laurence en Duurt te lang van Davina Michelle. Andere veelbeluisterde Nederlandse producties zijn onder meer Als het avond is van Suzan & Freek en Reünie van Snelle.

Billie Eilish

Wereldwijd konden gebruikers van Spotify geen genoeg krijgen van Post Malone. De Amerikaanse rapper en zanger was in 2019 wereldwijd de meest beluisterde artiest op het populaire Zweedse streamingplatform. In totaal werden zijn liedjes meer dan 6,5 miljard keer aangeklikt.

Post Malone mag dan de algemene winnaar zijn, in het lijstje met meest gestreamde tracks én de lijst met meest gestreamde albums staat hij niét bovenaan. Zijn nummer Sunflower is te vinden op de derde plaats achter Billie Eilish’ Bad guy en nummer één Señorita.

Het was een goed jaar voor Billie Eilish. Het tieneridool had met When we all fall asleep, where do we go? het meest gestreamde album in handen. Wereldwijd werden de liedjes van de pas 17-jarige zangeres zes miljard keer beluisterd. Na Eilish’s album volgt Hollywood’s Bleeding van Post Malone.

Ed Sheeran

Spotify zag in het afgelopen jaar ook de animo voor podcasts een enorme vlucht nemen. Het aantal luisteraars is met de helft gegroeid sinds de start van het jaar. Hoeveel dat er precies zijn, wordt niet bekendgemaakt.

De streamingdienst keek ook naar de cijfers over het afgelopen decennium. Drake was met 28 miljard luisterbeurten de meest gestreamde artiest in tien jaar tijd, gevolgd door Ed Sheeran, Post Malone, Ariana Grande en Eminem. Shape of you van Ed Sheeran uit 2017 werd 2,3 miljard keer beluisterd en is daarmee het meest gestreamde liedje van het decennium.

Ook in Nederland was Shape of you de meest gestreamde track van het afgelopen decennium. Davina Michelle staat op plek twee met Duurt te lang. De top drie wordt compleet gemaakt door Frenna en Lil Kleine met Verleden Tijd.

Top-10 van 2019 in Nederland:

1. Hij is van mij – Kris Kross Amsterdam, Maan & Tabitha ft Bizzey

2. Hoe het danst – Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle

3. Señorita – Shawn Mendes & Camila Cabello

4. Arcade – Duncan Laurence

5. Duurt te lang – Davina Michelle

Top-5 van 2019 wereldwijd:

1. Señorita – Shawn Mendes & Camila Cabello

2. Bad Guy – Billie Eilish

3. Sunflower – Post Malone & Swae Lee

4. 7 Rings – Ariana Grande

5. Old town road (remix) – Lil Nas X ft Billy Ray Cyrus

Top–5 van decennium in Nederland:

1. Shape of you – Ed Sheeran

2. Duurt te lang – Davina Michelle

3. Verleden tijd – Frenna & Lil Kleine

4. One dance – Drake ft Kyla & WizKid

5. Krantenwijk – Lil Kleine ft Boef

Top–5 van decennium wereldwijd:

1. Shape of you – Ed Sheeran

2. One dance – Drake ft Kyla & WizKid

3. Rockstar – Post Malone ft 21 Savage

4. Closer – The Chainsmokers ft Halsey

5. Thinking out loud – Ed Sheeran