Volledig scherm
© ANP

Dj Giel Beelen kapt vals live-optreden Mainstreet af

Update3FM-dj Giel Beelen heeft zich donderdagmorgen groen en geel geërgerd aan een live-optreden van de Nederlandse boyband Mainstreet. Hij vond dat de leden van de groep zó vals een aantal covers zongen, dat hij dat de luisteraars niet kon aandoen. Beelen maakte dan ook, tot grote schrik van de jonge zangers, abrupt een einde aan het optreden. Giel heeft achteraf een beetje spijt van zijn actie. ,,Ik had beter achteraf kunnen zeggen hoe slecht ze waren'', reageerde hij bij de NOS.

Volledig scherm
Mainstreet © ANP

,,Oké jongens, ik ga nu echt ingrijpen. Jongens, alsjeblieft, dit gaat echt te ver. Ik heb heel lang op het punt gestaan om jullie te onderbreken, maar ik dacht: ja god, jullie hebben er echt heel veel tijd in gestoken'', reageerde Giel Beelen op de recente hits die de vier live in de studio coverden.

Klaagsms'jes
,,Toen Bad Blood kwam, dacht ik: dit gaat echt veel te ver. Het was gewoon niet goed, jongens.'' 3FM-luisteraars waren ook niet echt onder de indruk van de vocale prestaties van de vierkoppige boyband. Ze stuurden, aldus Giel, het programma een groot aantal klaagsms'jes. Beelen daarover: ,,Ik zal ze jullie maar niet voorlezen, want dat wil je niet weten. Nogmaals: echt bedankt voor de moeite om zo'n medley in elkaar te zetten''. En: ,,Maar het is niet jullie eigen repertoire en jullie zijn nog jong. De wereld ligt nog aan jullie voeten. Ik heb nog nooit een cover onderbroken, maar het is ook voor jullie eigen bestwil.''.

De band reageerde verstild, geschrokken en zonder veel te zeggen. ,,Soms lukt het niet'', aldus één van de bandleden. MainStreet is een Nederlandse jongensband. De groep bestaat uit Nils Käller, Daan Zwierink, Owen Playfair en Rein van Duivenboden. De formatie kreeg bekendheid door hun deelname aan het Nationaal junior songfestival 2012.

Het fragment is ook te beluisteren op de site van 3FM vanaf minuut 156

'Excuses'

Giel Beelen heeft na afloop van zijn radio-uitzending nog even kort met de Mainstreet-jongens gesproken en gezegd dat het hem spijt. ,,Het leek me beter te stoppen, want de groep kan stukken beter. Ik had ze hun optreden natuurlijk kunnen laten afmaken en achteraf kunnen zeggen hoe slecht het was. Het was absoluut niet mijn bedoeling de band te naaien. Achteraf had ik dit inderdaad misschien niet moeten doen.'' Het woord excuses nam Beelen overigens niet in de mond. De Mainstreeters keken tijdens zijn betoog met een vage glimlach toe. Maar reageren deden ze niet.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

  • Lidl (20%)
  • AH (4%)
  • Jumbo (31%)
  • Plus (11%)
  • Calvé pindakaas (7%)
  • Heineken (3%)
  • Staatsloterij (15%)
  • Dierenbescherming (5%)
  • Nationaal Comité 4 en 5 mei (2%)
  • McDonald's (2%)
34026 stemmen