Volledig scherm
DJ Tiësto. © Tiësto. ANP Kippa

DJ Tiësto bulkt van het geld

DJ Tiësto, ofwel Tijs Verwest, is de rijkste muziekartiest van Nederland. Volgens zakenmagazine Quote heeft Tiësto, inmiddels 48 jaar, 100 miljoen euro bij elkaar gedraaid. Hoewel, hij heeft dat bedrag mede verdiend door te investeren in muziekplatforms.

In Nederland staat hij met dit kapitaal op eenzame hoogte. De nummer twee in de lijst van vijftien artiesten is op grote afstand collega Armin van Buuren (36 miljoen), die vioolgod André Rieu (25 miljoen) aftroeft.

Waar de top-15 vooral bestaat uit de bekende namen (Bauer, Smit, Joling, Afrojack en Garrix) is de nummer 4 een verrassing: Wessel van Diepen, radio-dj en de vriend van tv-presentatrice en actrice Daphne Bunskoek. Hij heeft 20 miljoen euro bijeen geschraapt, maar deed dat vooral als producer van succesvolle danceacts. Hij verdiende vooral dankzij de Vengaboys, die in de jaren 90 ook buiten Nederland vette hits scoorden.

Met zulke bedragen zou je bijna medelijden krijgen met de staart van de lijst: Gordon (13de), producer en tekstschrijver John Ewbank (14de) en dirigent Jaap van Zweden (15de) die alle drie op een schamele 7 miljoen euro worden ingeschat.