Volledig scherm
Making a Murderer, een Netflix-serie over Steven Avery © -

Documentaire Making A Murderer komt terug in 2017

Fans van de populaire serie Making A Murderer kunnen hun hart ophalen: dit jaar nog komt het tweede seizoen op Netflix. Dat bevestigt Cindy Holland, de vice-president van originele content van Netflix. 'Het verhaal is nog niet afgerond.'

Volledig scherm
Steven Avery zat 18 jaar onterecht vast, maar werd na zijn vrijlating opnieuw vervolgd. Voor Netflix is een documentaire over Avery gemaakt. © AP

De documentaire vertelt het leven van moordverdachte Steven Avery. De Amerikaan zat 18 jaar onterecht vast voor verkrachting, maar werd 2 jaar na zijn vrijlating weer opgepakt. Nu voor moord. Avery beweert dat de corrupte en wraakzuchtige politie hem erin probeert te luizen.

Wereldwijd waren fans compleet in de ban van de 10-delige serie, met zulke bizarre plotwendingen dat je haast vergeet dat alles hartstikke echt is. Making A Murderer won vorig jaar zelfs een Emmy voor de beste documentaireserie.

Nieuwe feiten

Volledig scherm
Brendan Dassey © AP

Na lang wachten is nu bevestigd dat er een tweede seizoen komt van de serie. Dan zullen er nog meer feiten over de moordzaak op tafel komen, krijgen de kijkers meer te weten over het lot van neef Brendan Dassey en wordt een nieuwe advocate geïntroduceerd: Kathleen Zellner.

Vanwege de grote belangstelling voor de serie is het tweede seizoen een geheim project. Er is ook nog geen datum bekend waarop de eerste aflevering te zien zal zijn. Zelfs voor werknemers van Netflix is de inhoud en releasedatum van het vervolg van Making A Murderer nog geheim.

,,Het verhaal is nog niet afgerond. In de loop van dit jaar zullen er nieuwe afleveringen komen, waardoor het verhaal zich steeds verder ontvouwt'', aldus Holland.

Lees hier 10 redenen waarom Making a Murderer een absolute must is.

Volledig scherm
Steven Avery © REUTERS
Volledig scherm
Steven Avery © AP