Schildergoeroe Bob Ross.
Volledig scherm
PREMIUM
Schildergoeroe Bob Ross. © Netflix

Documentaire over Bob Ross toont diepe wonden om zijn nalatenschap bij zijn zoon Steve

Het leven van schildergoeroe Bob Ross (1942-1995), wereldwijd geliefd om zijn ultieme positieve en inspirerende filosofietjes, was minder florissant dan zijn imago doet vermoeden. Dat blijkt uit de Netflix-documentaire Happy Accidents, Betrayal and Greed waarin duidelijk wordt dat de strijd om zijn nalatenschap diepe wonden heeft achtergelaten bij zijn zoon Steve.

 1. Vijf fans over cultschilder: ‘Ik ben drie jaar op zoek geweest naar een echte Bob Ross’
  PREMIUM
  Expositie

  Vijf fans over cultschil­der: ‘Ik ben drie jaar op zoek geweest naar een echte Bob Ross’

  Kijken naar de tv-serie The Joy of Painting, waarin Bob Ross in een halfuur een landschap schilderde, was voor de een inspirerend, voor de ander slaapverwekkend. 25 jaar na zijn dood is hij nog altijd een cultfiguur. Museum MORE in Gorssel wijdt als eerste museum ter wereld een solotentoonstelling aan hem. Vijf fans over hun idool en ontdek leuke weetjes over de schilder in de quiz onderaan het artikel.
 2. Stop Pesten Nu reageert op interview Tom Egbers: ‘Misbruikt macht om jonge collega trap na te geven’
  khalid & sophie

  Stop Pesten Nu reageert op interview Tom Egbers: ‘Misbruikt macht om jonge collega trap na te geven’

  De stichting tegen pesten is verbaasd over het interview dat Tom Egbers vrijdagavond heeft gegeven in de talkshow Khalid & Sophie. De in opspraak geraakte presentator nam op eigen initiatief contact op met het programma om zijn kant van het verhaal te vertellen. Maar daarbij kroop hij te veel in de slachtofferol, zegt Patricia Bolwerk van Stichting Stop Pesten Nu. ,,Dit is herkenbaar gedrag van een pestkop die betrapt is.”