Volledig scherm
Michael Jackson in 2005, toen hij terecht stond wegens kindermisbruik. © AP

Documentaire over misbruik Michael Jackson gaat op filmfestival Sundance in première

Over de doden niets dan goeds, maar dat gaat niet op voor Michael Jackson. Bij het aankomende Sundance Film Festival in de Amerikaanse plaats Park City gaat de documentaire Leaving Neverland in première. Daarin worden de aanklachten wegens seksueel misbruik tegen Jackson belicht. Dit meldt Variety.

De film beschrijft hoe The King of Pop langlopende relaties aanging met twee jongens, destijds 7 en 10 jaar oud, en hun beider families toen hij op de toppen van zijn roem zat. De twee zijn nu beide dertigers en beweren dat ze seksueel misbruikt zijn door de zanger. Ze onthullen in de docu hoe ze hiermee hebben leren leven.

Neverland verwijst naar het landgoed waarop Jackson voorheen woonde en waar in 2003 een inval werd gedaan nadat er meldingen over misbruik van een 13-jarige jongen binnenkwamen. Er startte een rechtszaak tegen Michael, die in 2005 werd vrijgesproken van maar liefst 14 aanklachten tegen hem.

De erven Jackson zijn niet te spreken over de documentaire, zo meldt TMZ. ,,Dit is wederom een walgelijke manier om geld te verdienen over de rug van Michael Jackson. Het is een opsomming van oud nieuws. Ongelooflijk dat een filmmaker zoiets op zijn naam zou willen schrijven.”

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (54%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (46%)
5611 stemmen