Donald Trump verklaart Arnold Schwarzenegger dood

President Donald Trump en oud-gouverneur Arnold Schwarzenegger zijn weer eens met elkaar in aanvaring gekomen. Schwarzenegger haalde gisteren op Twitter hard uit naar Trump, nadat de president de Hollywoodster tijdens een social media-event in het Witte Huis had doodverklaard.

‘Arnold Schwarzenegger, weet je wat? Hij is overleden. Ik was erbij’, stelde Trump volgens journalisten die erbij waren. Trump deed zijn opmerkelijke uitspraak tijdens een lofzang op de kijkcijfers van zijn oude programma The Apprentice.

Schwarzenegger reageerde niet lang nadat de uitspraken van Trump zich verspreidden op sociale media. ‘Ik ben er nog hoor', repliceerde de 71-jarige 'Terminator', die momenteel werkt aan het zesde deel van de langlopende filmreeks. ‘Zullen we belastingaangiften gaan vergelijken?’

Trump ligt al jaren onder vuur omdat hij geen openheid van zaken wil geven over zijn belastingpapieren, iets wat alle presidenten voor hem wél hebben gedaan. De Republikeinse president en de acteur en voormalig gouverneur van Californië hadden de afgelopen jaren regelmatig mot met elkaar.

Volledig scherm
Donald Trump. © EPA

Arnold on Twitter

I'm still here. Want to compare tax returns, @realDonaldTrump? https://t.co/lMQHsE1bQK