Donny Roelvink: Verberg je depressie niet

Donny Roelvink, de 20-jarige zoon van zanger Dries Roelvink, heeft tips voor mensen die kampen met een depressie. Volgens Donny, die zelf een tijdje sombere buien had, kom je een stuk verder door erover te praten en de sportschool in te duiken. Hij wil de aandoening meer bespreekbaar maken.

Donny ging in 2014 door een moeilijke tijd, toen zijn broer Dave (23) in de publiciteit kwam nadat er een seksfilmpje uitlekte waarin hij door een jonge vrouw werd bevredigd in een bubbelbad. Dries richtte al zijn aandacht op zijn oudste zoon, en daar had Donny moeite mee. Ook was hij onzeker over zijn uiterlijk en strandde zijn relatie, vertelde hij eerder.

De Roelvink-telg gooide het roer om en begon intensief te sporten. ,,Je moet een depressie vooral niet verbergen'', raadt Donny zijn volgers vandaag aan in een Instagramfilmpje vanuit de sportschool. ,,Je moet er juist over praten. Ook heeft sport mij heel erg geholpen. Het is gezond, maar ook leuk en het geeft je energie.''

Respect

Fans van Donny reageren positief op zijn oproep. Hij kan rekenen op een lading emoticons in de vorm van hartjes. ,,Super hoe je erover praat. Gelukkig gaat het beter met je'', concludeert iemand.

Vanochtend werd in Den Haag het startsein gegeven voor de 'Hey'-campagne, waarmee het Ministerie van Volksgezondheid het gesprek wil aangaan over depressieve gevoelens. Volgens het ministerie kampen ruim 800.000 mensen in Nederland met een depressie.

Samen met zijn broer was Donny, die ook actief is als model, te zien in de realitysoap De Roelvinkjes: Dave en Donny doen zaken, waarin te zien was hoe ze een zaak in het centrum van Amsterdam openen. De mannen hebben allebei een vriendin. Dave woont samen met rechtenstudente Julia Mekkes in Landsmeer, Donny datet met studente Amijé Roos van der Laan.

Volledig scherm
© ANP