Volledig scherm
Swedish musician, DJ, remixer and record producer Avicii (Tim Bergling) takes a selfie on Table Mountain, South Africa in this picture obtained from social media January 11, 2018. Instagram/Avicii via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES © REUTERS

'Dood dj Avicii was geen misdrijf'

De politie in Muscat, de hoofdstad van Oman, heeft tegenover het Zweedse SVT-nieuws gemeld dat ze er niet vanuit gaan dat de dood van de wereldberoemde Zweedse dj Tim Bergling, alias Avicii een misdrijf is. Het lichaam van de 28-jarige Zweed is op dit moment onderweg naar Zweden.

,,We weten wat er gebeurd is, maar verspreiden het niet in de media”, zei de Royal Oman Police. Wel vertelden ze tegen de nieuwszender dat er niet wordt uitgegaan van kwade opzet, en er dus ook niet actief gezocht wordt naar mensen die bij de dood van de dj betrokken zouden kunnen zijn. Het lichaam van de Zweed is volgens de politiewoordvoerder vandaag vrijgegeven en onderweg naar Zweden. 

De broer van de gisteren overleden dj is vanmorgen aangekomen in Muscat, meldt entertainmentsite TMZ. David Bergling, die werkt als acteur, is de oudste broer van Tim. Naast David heeft hij nog een broer en een zus. David verblijft op dit moment in een hotel op zo'n 15 minuten van het resort waar het lichaam van zijn jongere broer gisteren werd aangetroffen. 

Avicii verbleef in het resort met vrienden, meldt The New York Times. Op recente foto's die fans met hem in het resort maakten, is hij lachend te zien. Enkele Zweedse kranten koppen dan ook dat hij 'in ieder geval in een goed humeur was'. Over de doodsoorzaak van de 28-jarige Zweed wordt druk gespeculeerd. Omdat er niet wordt uitgegaan van een misdrijf behoort zelfdoding nog tot de mogelijkheden.

Het Zweedse ministerie wil verder geen mededelingen over de dood doen. ,,We kunnen niet meer zeggen dan dat zijn familieleden zijn geïnformeerd", zegt Rasmus Eljanskog van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

'In goede doen'

Het resort waar Avicii verbleef, Muscat Hills Resort, heeft in een verklaring op Instagram gemeld dat ook zij geen mededelingen doen over de toedracht van zijn dood. 'We worden continu gebeld'.  Wel bevestigen ze dat Avicii in het hotel verbleef. ,,Gedurende zijn bezoek was hij zeer vriendelijk tegen onze staf, en gedroeg zich als een van de reguliere gasten. Avicii leek in zeer goede doen, en genoot van zijn tijd bij ons. We zijn erg bedroefd over zijn overlijden", aldus het management van het luxe resort. 

Avicii laat naast zijn ouders, broer en zus ook een ex-vriendin achter. Emily Goldberg, een 28-jarige Amerikaanse, rouwt openlijk op Instagram. Ze post meerdere foto's van de twee in betere tijden en schrijft daarbij: ,,Ik wou dat ik zijn woorden had kunnen waarmaken. Tijdens de twee jaar dat we samen waren, was hij mijn vertrouwenspersoon en mijn beste vriend."

In Stockholm hebben honderden fans zich op het Sergels-plein verzameld, midden in de Zweedse hoofdstad. Om 16.00 uur werd daar een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Avicii. Ook zijn muziek wordt bij de bijeenkomst gedraaid. 

Lees meer over het overlijden van Avicii in ons dossier

Volledig scherm
Dj Avicii. © Amy Sussman

Bekijk hieronder de reacties van internationale DJ's op het overlijden van Avicii: