Volledig scherm
Gordon en Rogier tijdens het keuzemoment. © RTL

Door Gordon afgewezen Rogier: Hij is er kapot van

Rogier van der Linden neemt het op voor Gordon die door een kortstondige ‘liefde’ voor de rechter wordt gesleept vanwege stalkgedrag, smaad en laster. ,,Het is naar mijn gevoel een kat in het nauw die rare sprongen maakt”, zegt Van der Linden, die bekend werd door het spraakmakende televisieprogramma Gordon gaat trouwen... maar met wie? 

Volledig scherm
Rogier van der Linden © Instagram

De Leidse horecaman werd op het allerlaatste moment afgewezen, maar hield altijd contact met Gordon. ,,Ik wist van Gordon dat hij aan het daten was, ik had foto’s gezien met die jongen en we zouden deze week gaan bijpraten, waarschijnlijk ook met hem erbij."

Trots postte Gordon gisteren foto’s van hem en zijn nieuwe liefde waarna de verrassing groot was toen de presentator korte tijd later meldde dat hij was benaderd door vrouwen die aangifte tegen de man hadden gedaan. Ze zouden stiekem zijn gefilmd door hem tijdens seksuele handelingen. Onzin, verkondigde Vincent van der Velde, de advocaat van het inmiddels ex-vriendje. De raadsman sommeerde Gordon de foto’s van sociale media af te halen. Van een liefdesrelatie was geen sprake.

Van der Linden kan dat moeilijk geloven. ,, Als ik die foto’s zie, waarop ze samen zijn, ze zoenen. Het valt niet te ontkennen. Maar ik ken het verhaal. Ik wist dat die jongen nog in de kast zat. Dat hij het maar aan één vriend had verteld, maar familie en overige vrienden het niet wisten. Wat ik denk is dat de pers op de hoogte is gekomen van hun relatie. Dan kun je beter de regie in eigen hand houden en het zelf online gooien. Maar ja, als je dan een dubbelleven hebt, val je door de mand. Het beeldmateriaal spreekt voor zich. Nee, het stalkgedrag herken ik ook niet."

Quote

We hadden deze week een afspraak om bijpraten, maar weet niet of Gordon dat trekt

Rogier van der Linden
Volledig scherm
Rogier kust Gordon. © screenshot RTL

Meermaals kreeg Van der Linden vandaag dezelfde vraag: ,,Of Gordon niet al tijdens het programma aan het daten was met deze jongen. En of ik dat niet vervelend zou vinden, maar ik kan dat niet geloven. Het had in ieder geval geen invloed op het programma. Gordon en ik zaten dicht bij elkaar, maar het allerbelangrijkste voor mij is: als twee mensen gaan trouwen, moeten daar twee achter staan. Ik weet dat Gordon hem een paar jaar geleden ontmoet had. Toen is het niks geworden. Nu zat hij naar het programma te kijken en dacht: jeetje wat heb ik laten lopen, ik ga er nu wel voor. Dat is alleen maar leuk.”

Tot de ‘affaire’ uitliep op heibel. ,,Mega-vervelend”, vindt Van der Linden. ,,We hadden deze week een afspraak om bijpraten, maar weet niet of Gordon dat trekt. Kan ook volgende week. Er is zoveel op hem afgekomen. Hij is er kapot van.”

Volledig scherm
© Instagram Gordon