Volledig scherm
© Instagram Gerard Joling

'Door Gordon afgewezen Rogier is dé perfecte man voor Gerard Joling'

Ligt er voor Gerard Joling een liefdesrelatie in het verschiet met de Leidse horecaondernemer Rogier van der Linden die in december vorig jaar door Gordon werd afgewezen als potentiële echtgenoot? Volgers van de mannen die momenteel vakantie vieren op het Spaanse eiland Gran Canaria spreken op sociale media de vurige hoop uit dat de vonk zal overspringen. ,,Een mooi setje''.

De al jaren alleenstaande Gerard Joling (58) stelt op Instagram in de badplaats Maspolomas bij toeval de 16 jaar jongere Rogier - vader van een dochtertje dat door een draagmoeder werd verwekt - tegen het lijf te zijn gelopen. Natuurlijk poseerden de zanger en de Oegstgeestenaar voor een romantisch aandoende foto. En de manier waarop dat gebeurde was direct voer voor speculaties. Ook vanwege de gebruikte hashtags #banaan en #foreveryoung (altijd jong). Om nog maar te zwijgen over de schuine tekst op Geers shirt: 'je vinger en je tong blijven altijd jong'.

,,De juiste man voor jou Gerard'', oppert iemand.  En, richting de zanger: ,,Ga toch met hem trouwen. Je hebt dan alles, lieve man en een heerlijk kind.''  Of: ,,Pas maar op, straks heb je Gordon aan je kanarie hangen.'' Ook Connie Witteman - ooit de vrouw van Freerecordshop-baas Hans Breukhoven -  mengt zich in de discussie: ,,Lieve Geertje dat zou toch wat zijn'', aldus Connie in haar met hartjes aangeklede reactie. Weer anderen reppen over 'een perfecte match' en een 'dolksteek' in het nog altijd gebroken hart van Gordon. En Rogier zelf merkt over het kiekje op: ,,Lekker poes.''

Anticlimax

Gordon maakte vorig jaar december, tot grote teleurstelling en verbijstering van tv-kijkers, in de laatste aflevering van zijn programma Gordon Gaat Trouwen bekend dat hij niet kon kiezen uit twee potentiële bruidegommen: de Italiaanse charmeur Manuel Schiavi (34) en horeca-ondernemer Rogier van der Linden. Kort voor het jawoord hakte hij de knoop pas door. ,,Geen Manuel en geen Rogier. Ik kan het niet.’’ Een gigantische anticlimax en kijkersbedrog, zo werd gesteld op sociale media.

Aan de bedoelde bruiloft op een Zuid-Afrikaanse wijnboerderij, waar overigens ook Gerard Joling bij aanwezig was, gingen maanden van voorbereidingen en de wildste speculaties vooraf. De laatste aflevering van de reeks  trok bijna 1,5 miljoen kijkers en op sociale media ging het week in, week uit helemaal los met de hashtag #Gordongaattrouwen. De vurige mooiboy Manuel werd door menigeen op Twitter afgeschilderd als 'gladde aandachttrekker', 'kwal', 'ultieme glijmiddel', 'pizzarukker' en zelfs 'opdringerige stalker'. De stabiele Rogier kwam er stukken beter vanaf met typeringen als ‘lief’, ‘een baken van rust en ‘betrouwbaar’.

Rogier van der Linden en Gerard Joling hebben nog niet gereageerd op alle suggesties en speculaties van hun volgers. De twee waren niet voor commentaar bereikbaar. Gordon had na zijn mislukte trouwavontuur in Zuid-Afrika een kortstondige affaire met een Nederlandse arts in opleiding. Die relatie liep stuk toen Gordon ontdekte dat zijn partner een dubbelleven leidde. De man in kwestie heeft dat en zijn relatie met Goor altijd ontkend. De aanstaande dokter verloor vervolgens een kort geding waarin werd aangetoond dat hij en Gordon wel degelijk een affaire hadden.  Na de rechterlijke uitspraak kwamen veel details over hun romance op straat te liggen.

Een foto die is geplaatst door null (@gerard_joling) op

Een foto die is geplaatst door null (@gerard_joling) op

Een foto die is geplaatst door null (@rogier_van_der_linden) op

Een foto die is geplaatst door null (@gordonheuckeroth) op