Volledig scherm
John van den Heuvel, Beau van Erven Dorens en Luuk Ikink aan de desk van RTL Boulevard. © RTL

Door stroomstoring geen RTL Boulevard, meer dan 400.000 mensen kijken naar show van dag eerder

412.000 kijkers hebben gisteravond ingeschakeld voor RTL Boulevard. Dit terwijl de aflevering van de dag ervoor werd herhaald, omdat door een stroomstoring op het Leidseplein de uitzending werd afgelast. Met die score is RTL 4 op het tijdstip van RTL Boulevard - tussen half 7 en half 8 - gewoon de tweede zender van het land.

De presentatoren en gasten stonden gisteravond allemaal klaar in de studio op het Leidseplein voor weer een nieuwe aflevering van RTL Boulevard. Uiteindelijk besloten onder anderen Caroline Tensen, Olcay Gulsen en Luuk Ikink dan maar live te gaan op Facebook. Tensen stelde daar: ,,Een kwartier voordat we op zender zouden gaan, viel de stroom uit. Maar ja, we hebben wel een heel leuke show waar we de hele dag hard aan gewerkt hebben. We zijn gewoon bij elkaar gekomen en gaan de onderwerpen kort maar krachtig doornemen.”

De online uitzending werd overigens door zo'n 63.000 mensen in totaal bekeken, zo valt af te lezen op Facebook. De 412.000 kijkers voor de tv-uitzending zijn er wel een stuk minder dan de dag ervoor. Toen schakelden nog 601.000 belangstellenden in voor de entertainmentrubriek. Opvallend genoeg bleef RTL 4 wel de tweede zender van het land met de herhaling van donderdag. Alleen NPO 1 scoorde beter met EenVandaag (1,1 miljoen) en het Sportjournaal (965.000). 

Bovenaan de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek prijkt het Achtuurjournaal met 1,5 miljoen kijkers. De Slimste Mens bezet de tweede positie met 1,4 miljoen quizliefhebbers. De top drie wordt afgesloten door het Zesuurjournaal (1,3 miljoen). De 19de etappe van de Tour de France, die door noodweer uiteindelijk werd stilgelegd, trok ook veel bekijks. Bijna 1,2 miljoen kijkers zaten vanaf half 2 klaar voor de Alpenrit.