Volledig scherm
Doris Day © ANP Kippa

Doris Day wilde absoluut geen uitvaart en grafsteen

Doris Day krijgt - naar haar eigen wens - geen uitvaart, afscheidsdienst of grafsteen. De Hollywoodicoon, die maandag op 97-jarige leeftijd overleed, had volgens haar goede vriend en manager Bob Bashara ‘moeite met het accepteren van de dood’. 

Day sprak niet graag over haar uitvaart of afscheidsdienst, vertelde Bashara aan People. ,,Ze hield niet van de dood, en kon niet bij haar dieren zijn als ze die in moest laten slapen.” Day was naast zangeres en actrice een groot dierenliefhebber en zette zich lange tijd in voor dierenrechten. Toen ze haar testament opstelde, had Day meerdere honden. ,,Ik zei destijds: we moeten zorgen voor de honden. En zei antwoordde: ik wil er niet over nadenken.”

Waarom de Hollywoodicoon liever geen uitvaart wilde, weet Bashara niet zeker. ,,Ik denk omdat ze heel verlegen was.” Volgens Days manager heeft de wereldfaam haar in de basis niet veranderd.  ,,Ze was nog altijd het kleine meisje uit Cincinnati dat toevallig buitengewoon getalenteerd was.” Day zou ook nooit gesnapt hebben waarom ze zo populair was, hoewel ze de vele fanmail die ze kreeg wel enorm waardeerde.

Day heeft vast laten leggen dat haar kapitaal naar liefdadigheidsinstellingen gaat.  ,,Het belangrijkste is de stichting voort te laten bestaan”, zei Bashara over de Doris Day Animal Foundation, die in 1978 in het leven werd geroepen. Nabestaanden en fans die Day willen eren, worden doorverwezen naar de website van de stichting.

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (54%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (46%)
6360 stemmen