Dotan in nieuwe single: ‘Ik was verdoofd’

VideoNa een jaar stilte maakte Dotan vanochtend zijn comeback met het nummer Numb. Hij schreef het in de periode dat hij ‘verdoofd’ was door het nieuws dat hij een trollenleger had ingezet om zijn carrière te promoten. 

Vorig jaar mei onthulde de Volkskrant na langdurig onderzoek dat de zanger ruim 140 nepaccounts had ingeschakeld om zijn reputatie online op te poetsen. De muzikant viel daardoor van zijn voetstuk en trok zich terug uit de media.

De 32-jarige zanger trok zich terug uit de media en werkte in de luwte aan zichzelf en aan nieuwe muziek. Met Numb - verdoofd - laat hij nu dus weer van zich horen. Het is een persoonlijk liedje waarin hij duidelijk refereert aan de afgelopen tijd. ,,Het is een liedje dat ik schreef in een tijd waarin ik niets voelde en niet meer wist hoe het was om iets te voelen... maar er wel alles aan wilde doen om daar weer te komen", liet Dotan eerder deze week weten.
Volgens Dotan is het nummer anders dan zijn fans van hem gewend zijn. ,,Maar ik ben er heel erg trots op en ben superbenieuwd wat jullie ervan vinden.”

Grappen

Het nummer lijkt best goed te worden ontvangen, al worden er ook direct weer grappen gemaakt over het voormalige trollenleger. ,,Wat een plaat”, zegt Jeroen Latijnhouwers bij Radio Veronica. ,,Ik ben blij dat het eruit is”, aldus Giel Beelen. ,,Dit belooft veel.” Jan-Willem Roodbeen van Radio 2: ,,Ik heb zelden zoveel reacties binnengekregen over een liedje, ze lopen ook erg uiteen. Het heeft mij wel gepakt, ik ga 'm vaker draaien.”

Inmiddels lijkt de toekomst Dotan weer toe te lachen. Zo is hij nu in Los Angeles om te werken aan zijn nieuwe album. Hij staat  onder contract bij platenmaatschappij 8Ball Music, net als bijvoorbeeld André Hazes, Miss Montreal en Di-rect.

Volledig scherm
Dotan liet vanochtend zijn nieuwe single horen. © ANP Kippa