Volledig scherm
Dotan in 2014 © ANP Kippa

Dotan pakt songwriting weer op en is trots

Zanger Dotan Harpenau (31) is weer aan het schrijven geslagen. De Amsterdamse artiest, die in april in opspraak raakte toen bleek dat hij zijn carrière en populariteit een boost had gegeven met tientallen nepaccounts op sociale media, hielp zijn Australische collega Dustin Tebbutt. 

,,Meegeschreven aan dit nummer met Dustin Tebbutt. Ik ben er erg trots op'', aldus Dotan kort via Twitter over de song Satellite

In het anderhalf minuut durende nummer wordt gezongen over een man die zijn liefde niet kan bereiken. 'Ik ben een satelliet voor je. We vliegen rond in de leegte. Het voelt hetzelfde, ik probeer je te bereiken maar de afstand wordt steeds groter', luidt een gedeelte van de tekst. Drie twitteraars laten hun idool weten dat ze het geweldige muziek vinden.

Dotan is sinds enige tijd weer actief op Twitter nadat hij alle berichten van zijn social media-accounts had gewist. Of de 7 Layers-zanger aan nieuw materiaal voor zichzelf werkt, is niet bekend. De singer-songwriter houdt elk interviewverzoek af.

Kijk hier naar Dotans reactie op het 'trollenschandaal':