Volledig scherm
Dotan. © ANP Kippa

Dotans comeback lijkt te werken: Paradiso uitverkocht

Dotan was best een beetje nerveus en vroeg zich hardop af: Wie komt er kijken naar mijn comebackconcert? Nadat hij vorig jaar in het nieuws kwam doordat hij de boel had bedonderd met een flink aantal neppaccounts en verzonnen verhalen was dat ook de vraag. De zanger kan rustig ademhalen. Het concert is uitverkocht.

Op 23 september keert Dotan terug op een groot muziekpodium. Hij staat in de grote zaal van de Amsterdamse poptempel Paradiso. ,,Ik ben een beetje nerveus, maar erg enthousiast dat ik op mijn favoriete locatie mag spelen. Wie komt er?”, kondigde Dotan begin deze maand aan. Nu kan hij al enthousiast delen dat het optreden uitverkocht is. ,,Ik tel nu de dagen al of om te gaan spelen”, schrijft hij. 

Dotan kwam eind mei met zijn nieuwe single Numb, die hij schreef in de periode dat hij ‘verdoofd’ was door het nieuws dat hij een trollenleger had ingezet om zijn carrière te promoten. Vorig jaar mei onthulde de Volkskrant na langdurig onderzoek dat de zanger ruim 140 nepaccounts had ingeschakeld om zijn reputatie online op te poetsen. Dotan viel daardoor van zijn voetstuk en trok zich terug uit de media. 

Spijt

Vorige week gaf hij zijn eerste grote interview bij Qmusic over die periode. Hij gaf toe dat hij de bedenker was van de nepaccounts waarmee hij zijn populariteit kon vergroten. Daar heeft hij veel spijt van. ,,Ik geloofde niet in mijzelf als muzikant en dat betreur ik.” Na een jaar radiostilte gaat het inmiddels weer goed met de zanger. Met de ultieme beloning nu een uitverkocht concert.

Bekijk hieronder het interview van Dotan bij Qmusic:

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
11822 stemmen