Volledig scherm
© Robin van Lonkhuijsen

Douwe Bob deelt punten uit tijdens finale Songfestival

Aan Douwe Bob (24) de eer om dit jaar namens Nederland de punten door te geven tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Dat maakte AVROTROS vandaag bekend. 

De finale van het Songfestival vindt op zaterdag 13 mei plaats. Vorig jaar deelde oud-deelneemster Trijntje Oosterhuis de Nederlandse punten uit. De lijn om te kiezen voor een oud-kandidaat zet AVROTROS nu dus door met Douwe Bob.

Met het nummer Slow Down haalde Douwe vorig jaar in Stockholm de elfde plek in de finale. Namens Nederland doet dit jaar in Kiev OG3NE mee. Zij moeten zich nog zien te plaatsen voor de finale.

  1. Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome
    PREMIUM
    recensie

    Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome

    Wanneer een groot artiest een concert aflast, is het begrijpelijk dat je als fan schakelt tussen begrip en teleurstelling. Maar soms kan het niet anders of het begrip overheerst, zoals voor Lady Gaga: ze kampt met chronische pijnklachten en is daar openhartig over in de media. Toch was het desondanks een zure appel dat ze daardoor vorig jaar een deel van haar wereldtour moest aflasten, waaronder die op 3 oktober in de Ziggo Dome. Achteraf is het maar goed dat Gaga haar krachten gespaard heeft, want tijdens de herkansing, gisteren in de Ziggo Dome, knalde ze precies zoals je zou hopen. Haar laatste album, het meer persoonlijke Joanne uit 2016, doet automatisch een wat ingetogener, uitgekleder optreden verwachten, maar niets is minder waar: Gaga trakteerde de fans op een gulle, vurig uitgevoerde dwarsdoorsnede van haar werk, en wist daarbij vrijwel alle hits en favorieten uit haar roze cowboyhoed te toveren. Roze cowboyglítterhoed, welteverstaan, blijkt wanneer ze vanaf een bewegend podium de hoogte in wordt gestuwd terwijl ze het pompende Diamond Heart inzet: een ideale setopener, maar desondanks een wat vreemd ondergewaardeerd Gaga-lied. Het is zo’n nummer waar ze haar stem lekker vinnig weet te laten scheuren, iets wat ze ook doet tijdens een opzwepend A-YO, geflankeerd door in simpel zwart gestoken dansers.