Tom Felton (rechts) als Tonny Turner in De Slag om de Schelde
Volledig scherm
Tom Felton (rechts) als Tonny Turner in De Slag om de Schelde © Levitate Film

‘Draco Malfidus’ in Amsterdam voor vertoning De Slag om de Schelde

Harry Potter-fans opgelet: Tom Felton, de acteur die Harry Potters rivaal Draco Malfidus speelde in de filmreeks, is dit weekend in Amsterdam. Hij woonde vanochtend met de rest van de cast van De Slag om de Schelde een voorstelling bij van de nieuwe Nederlandse film.

 1. Journalist Bas Haan (47) schrijft thriller over Rotterdam: ‘Ik heb in de kroeg meer geleerd dan op de universiteit’
  PREMIUM
  INTERVIEW

  Journalist Bas Haan (47) schrijft thriller over Rotterdam: ‘Ik heb in de kroeg meer geleerd dan op de universi­teit’

  Als onderzoeksjournalist haalt Bas Haan graag de ware toedracht van nieuws boven water. Met zijn onthullingen grossiert hij niet alleen in prijzen, zijn boek over de Deventer moordzaak is ook verfilmd en verschijnt deze zomer in de bios. En dan schreef hij ter ontspanning ook nog een thriller. Over Rotterdam, dat spreekt. ,,Ik hou van die stad.’’
 2. Tom Felton: van Harry Potters rivaal Draco tot Britse soldaat in De Slag om de Schelde
  PREMIUM
  De Slag om de Schelde

  Tom Felton: van Harry Potters rivaal Draco tot Britse soldaat in De Slag om de Schelde

  Niet alleen Nederlanders bevolken het oorlogsdrama De Slag om de Schelde, dit weekend eindelijk in de bioscoop. In een van de Britse soldaten is Tom Felton alias Draco Malfoy uit de Harry Potter-filmserie te herkennen. Deze krant sprak de acteur over zijn aandeel in een van de duurste Nederlandse films ooit en blikte met hem terug op zijn iconische rol als Potters duivelse evenknie.
 3. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.